Tàrrega celebra la Firacóc 2019, plataforma de promoció de la coca de recapte

Crònica Local

Una parada de Firacóc
Una parada de Firacóc | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ho té a tot a punt per celebrar aquest cap de setmana, els dies 11 i 12 de maig, la Firacóc 2019 – 32è Aplec del Cóc i Mostra de Productes de Fleca. Organitzat per la Regidoria de Promoció Econòmica, l’esdeveniment és una plataforma gastronòmica que aposta, en el marc de la Festa Major, per les especialitats artesanes de fleca del territori. És, en essència, un gran aparador de la coca de recapte si bé també dona cabuda a altres elaboracions de fleca dolça i salada com pans de pessic, coques, panades, bunyols o panadons. No hi faltaran les varietats tradicionals del cóc urgellenc fets amb escalivada, llonganissa o arengada a més d’elaboracions singulars que incorporen nous ingredients com és el cas de pèsols, cargols, bacallà o peu de porc.

La convocatòria aplegarà una vintena d’expositors a l’Espai MerCAT. A més de Tàrrega, els forners participants provindran de Bellcaire, Bellpuig, Bellvís, La Fuliola, Mollerussa, Torregrossa, Vila-sana, Barcelona i les Illes Balears. L’esdeveniment compta amb el suport del Gremi de Forners de les Terres de Lleida i el Gremi de Pastisseria de Lleida, certificant així el caràcter referent de la Firacóc dins el sector de la fleca artesana. A més de la compra de productes, el públic també podrà fer tastets de les receptes proposades ja que l’organització posarà a la venda tiquets de 4 degustacions més una beguda al preu de 6 euros.

 

Tallers familiars de fleca

D’altra banda, i com a activitats paral·leles, s’impartiran els tallers de fleca per a petits i grans, de caràcter gratuït (places limitades). Destaca la participació d’Esther Martí, de Cal Castellets de Tàrrega, reconeguda recentment com una de les millors forneres de Catalunya per l'Associació Panàtics, dedicada a la promoció del pa de qualitat, i que anualment convoca "La Ruta del Bon Pa" a la recerca de les millors fleques del país.

 

Ruta de tapes

En l'apartat gastronòmic sobresurt també la tercera edició de la ruta De Tapes, en què participaran una trentena d'establiments de restauració de la ciutat. S'hi podran tastar tapes d'elaboració exclusiva més una beguda al preu de 2,5 euros.

D'altra banda, els vermuts amb acompanyament musical ja s'han fet inseparables de la Festa Major de Maig de la capital de l'Urgell, enguany els dies 11 i 14 de maig.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article