L'estrena de la Cucafera dels Targalets, protagonista de l'Eixideta d'enguany

per Lourdes Cardona

Crònica Local

imatge d'arxiu dels Targalets de Guixanet
imatge d'arxiu dels Targalets de Guixanet | Guixanet

Els Targalets de Guixanet estan molt contents i nerviosos perquè aquesta Festa Major seran més protagonistes que mai a l'Eixideta, que tindrà lloc aquesta tarda a 2/4 de 7 de la tarda a la plaça Major. El motiu és que hi estrenaran la seva Cucafera, un esdeveniment que posarà la cirereta del pastís a tota una temporada de preparatius.

Segons ha explicat Maria Navarro, cap de colla dels Targalets, "es tracta d'un projecte que teníem al cap de fa temps i que enguany hem pogut fer realitat". Navarro va explicar que Targalets es va posar a treballar-hi el passat mes de setembre per crear el seu propi element del bestiari festiu i hi han implicat al màxim els infants. "Plegats hem escollit el nom de la Cucafera, que es dirà Targafera, així com algunes de les seves característiques", relata Navarro. I és que l'artista Agnès Pla, creadora de totes les figures de l'associació Guixanet, s'ha inspirat en els dibuixos que van fer la canalla per crear la Targafera, que comptarà amb deu portadors (quatre dels quals aniran a dins de la Cucafera).

De la mateixa manera, tots els membres dels Targalets (que enguany compta amb la implicació d'una seixantena de famílies, ja que  una cinquantena d'infants formen part del grup infantil) han col·laborat en el disseny dels vestits dels portadors del nou element del bestiari festiu de Guixanet.

"Volíem que els Targalets fos molt més que el grup de tambors", exposa la cap de colla. És per aquest motiu que enguany van posar en marxa el grup d'adults (format per set membres actualment) i el grup de treball, "per tal de cohesionar la colla", que els darrers caps de setmana ha fet assajos conjunts per tal que tot surti rodó aquesta Festa Major.

 

Sortides a altres poblacions

A més a més, "comptar amb la nostra pròpia bèstia ens facilitarà fer sortides fora de la ciutat, a altres poblacions de l'Urgell i les comarques veïnes", relata Maria Navarro.

Així doncs, tothom qui vulgui saber com és i què fa la Targafera, creada seguint els consells i recomanacions de les Cucaferes de poblacions com Reus, Tarragona, Montblanc o Tortosa, i quina és la seva història no es pot perdre l'Eixideta d'enguany.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article