Casado i Rivera presenten un programa conjunt per posar Espanya a Règim

Pablo Casado homenatjant Jordi Sànchez i Jordi Cuixart poc abans de proclamar-se líder popular
Pablo Casado homenatjant Jordi Sànchez i Jordi Cuixart poc abans de proclamar-se líder popular | spaincrisis.blogspot.com

Filòleg. Proveïdor de serveis lingüístics. Professor de llengua i literatura. Fa una peculiar anàlisi de l'actualitat (local o no) amb una alta dosi d'ironia. El trobareu un cop al mes al setmanari. Si bé Aguilar també col·labora amb un altre espai l'objectiu del qual és donar a conèixer els topònims locals a Noms Propis.

 

La notícia

"Els excessos de l'estiu passen factura", va declarar el nou dirigent popular, Pablo Casado. "L'acolliment de refugiats, els assalts a la tanca de Melilla, aquells temporers que s'acaben quedant a les cartutxeres… tot això fa que Espanya hagi guanyat uns quilos sobrers que ara cal eliminar", va dir durant una visita a Algecires, on va estrènyer la mà de diversos immigrants subsaharians sense guants. Casado i Rivera podrien anunciar després de l'estiu el que s'ha batejat com a Pla Marxa, això és, un Pla Marshall per a l'Àfrica centrat a retornar-hi "tots els que han vingut a envair-nos", junt amb elements esquerranosos, judeomaçons i secessionistes "que representen el colesterol de la pàtria", va afegir com a metàfora per als votants menys espavilats. Amb aquest programa, els neoliberals pretenen reagrupar les forces de dreta, extrema dreta i extrema-extrema dreta per "alçar-se de nou" i iniciar "l'assalt definitiu" a la Moncloa, segons van indicar.

 

Treball

Els cotxes autònoms tindran baixa per paternitat i atur amb l'entrada en vigor de la nova reforma laboral. L'executiu de Pedro Sánchez podria aprovar, abans de final d'any, una de les lleis més beneficioses per al col·lectiu dels vehicles que treballen per compte propi, la qual cosa s'equipararia a la majoria de les legislacions europees. La reforma, que compta amb el vistiplau dels sindicats, el RACC i Elon Musk, ha trobat, per contra, l'oposició massiva de les autoescoles, que haurien de passar a programar navegadors GPS en lloc de formar conductors. El sector del taxi, d'altra banda, es troba immers en plena pugna amb els VTC i ha ajornat la lluita contra el cotxe autònom per quan sigui massa tard.

 

Societat

Preparen una llei per evitar que els crudivegans puguin entrar a parcs i jardins públics de Catalunya. Ajuntaments de tot el territori estudien presentar una petició conjunta a la Generalitat per tal que, de forma immediata, es reguli l'accés a aquest tipus d'instal·lacions i s'hi eviti la proliferació de crudivegans, alhora que els perjudicis que causen. Fonts de Medi Ambient han declarat que, si bé encara representen una minoria, "ja hem registrat casos puntuals d'atacs a arbres, parterres i jardins de titularitat pública, que han causat pèrdues econòmiques als consistoris i una certa alarma entre la població". Una de les mesures dissuasives que ja es du a terme de manera experimental consisteix a col·locar paradetes d'embotits artesanals a l'entrada d'alguns parcs urbans, "cosa que manté els crudivegans lluny i també fa estiu".

 

Cultura

Experts alerten que la moda vintage podria comportar riscos inimaginables per a la humanitat. Un equip de recerca de la Universitat d'Aalborg, a Dinamarca, ha arribat a aquesta conclusió arran d'un estudi cronohistòric en què ha descobert que la progressió d'aquesta tendència porta irremeiablement a una situació extremament preocupant. Segons l'investigador principal, "vam començar amb els anys seixanta i setanta, i tot plegat era molt divertit; vam seguir amb els vuitanta, Stranger things i tal, però ens hem adonat que, després dels vuitanta, venen els noranta, i ens exposem a la tornada de grups i estètiques que no sabem si estem preparats per tolerar". Cal recordar que Spice Girls, Aqua, Take That i Paco Pil pertanyen a aquesta dècada.

 

Esports

El Barça fitxa un integrant d'Ska-P per 18 milions creient que és Arturo Vidal. El club, que no confia que el nou fitxatge superi la revisió mèdica, espera incorporar ben aviat un reforç amb un perfil no tan reivindicatiu.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article