Necessites ajuda per anar a votar?

Sóc periodista experimentat en l'intent d'entendre la vida. De vegades no me'n surto. M'apassiona jugar amb les paraules i olorar llibres. M'enfado amb les injustícies, les discriminacions i els dogmes. Espero que l'espai Lletra de canvi aporti una miqueta de llum –si més no, a mi– enmig de tantes contradiccions.

No et preocupis! En aquest article trobaràs les instruccions, pas a pas, per construir amb èxit un govern patriòtic que faci d'Espanya un país gran i lliure.

 1. No et llegeixis cap programa electoral ni contrastis la informació que s'hi escriu amb les accions dels polítics. Limita't a plorar en mítings i que l'eufòria col·lectiva prengui el control del teu cos. CATARSI! 
 2. Baralla't a les xarxes o als bars. És igual si els teus contrincants ideològics plantegen arguments interessants o que tenen tot el sentit del món. NO ELS ESCOLTIS. No són teus i, per tant, no tenen raó. Si votes bé, amb sort, els seus arguments desapareixeran i tots pensaran com tu. 
 3. Fes servir el cor, no el cap. No hi ha amor més potent que el que un sent per la pàtria. Crea una relació d'amor amb ella. Estima, per sobre de tot, la teva pàtria. Els casos d'èxit d'homes enamorats amb la pàtria han deixat exemples tan admirables com el senyor del bigoti i les esvàstiques.
 4. Centra't en tu, no en les altres. Oblida't de les minories socials. Pensa en la teva família (tradicional i catòlica). Els drets són, només, per aquells que segueixen la lògica i la normativitat. Els rarets de la societat s'han d'excloure.
 5. El sistema mai et fallarà. Hi has de creure. Creu en Déu i en allò que se't diu. No qüestionis les coses. Ells en saben més que tu, per tant, tenen la raó.
 6. Fes-te la clenxa el dia que vagis a votar. No fos cas que et confonguessin amb algun perroflauta progre.
 7. No sentis cap mena d'empatia per aquells que tenen menys que tu. Tu ets un treballador. Si la gent té menys diners i viu en unes condicions pitjors que les teves, és culpa seva.
 8. Rendeix culte a les teves tradicions. Estima la teva sang i la teva terra i viu contra qui les vol conquerir.
 9. Lluita com faci falta i contra qui faci falta (ja et diran qui és l'enemic). La pau és dels dèbils.
 10. Deixa de ser humà.

Enhorabona! Si has seguit les instruccions fil per randa, estàs preparat per votar! De fet, millor que no votis, que és massa democràtic. Sigues un bon feixista!

Notes a peu de pàgina: 

 1. Malgrat que aquestes instruccions són una burla irònica portada a l'extrem; hi ha moltes persones que, malauradament, se senten seduïdes pels discursos feixistes. Hem de ser capaces d'identificar-los i combatre'ls. Només aconseguirem el país que ens mereixem quan estigui ple de riquesa, diversitat de pensament i llibertat de ser qui som més enllà de les normes. 
 2. Molts dels aspectes per identificar el feixisme (alguns dels quals ja he anomenat) els podeu trobar al discurs d'Umberto Eco Contra el feixisme, del 1995 però amb plena vigència. Un bon punt de partida per començar a ser lliures. 
 3. Bones eleccions; sobretot les que fem dia a dia per arribar a una societat més justa i inclusiva que ens vol a totes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article