El nou impuls

Tàrrega, 1986. Llicenciada en Ciències Polítiques, autora de diversos reculls de poesia, viatgera i membre de l'Associació Guixanet. Se sumà a l'equip de col·laboradors de la Nova Tàrrega fa uns quants anys amb els seus articles a De pe a pa.

Donar un nou impuls a Tàrrega ha estat la idea força de la campanya d'ERC-MES a les eleccions municipals. Des de la convicció de molta gent que allò que no es renova -si no té la capacitat de ser permeable a aportacions i noves idees-, queda estancat i perd pistonada, es va plantejar la necessitat d'un canvi a la ciutat amb noves cares al capdavant i noves maneres de fer. 

Diuen de la política que és l'art de teixir complicitats. I aquesta és la realitat que es posa en joc després de cada elecció, quan arriba el moment d'escollir un alcalde o una alcaldessa. La voluntat de la ciutadania va conformar un arc consistorial sense majories absolutes d'un sol color. Hi ha al consistori 8 regidors i regidores independentistes i d'esquerres, que comparteixen projectes de ciutat i de país similars i que van donar el seu suport a la investidura d'Alba Pijuan. El projecte de canvi plantejat per aquests regidors i regidores va atreure també el suport del PSC a la investidura de l'alcaldessa, és cert, però això no pressuposa res més. "No defallirem en la construcció des de Tàrrega de la República Catalana", va dir ben clar l'alcaldessa, Alba Pijuan, al ple d'investidura. 

De res serveixen els desqualificatius cap als governs de coalició i els darrers dies n'hem llegit algun de desafortunat en aquest setmanari. L'organització política dels ajuntaments mitjançant regidors i regidores i el joc de majories per assegurar-ne la governabilitat obliguen a arribar a acords que, de fet, acaben representant el suport de gran part de l'electorat. Qui pretén restar legitimitat als governs de coalició entén com funciona el sistema parlamentari? Entén que l'art de teixir complicitats i la suma de majories és la clau de la governabilitat municipal?

Em quedo amb la il·lusió que transmet l'alcaldessa de Tàrrega, una persona culta, propera, preparada, receptiva a les necessitats i problemàtiques que des de l'Ajuntament haurà d'abordar. Em quedo amb els porticons sempre oberts del despatx d'alcaldia, amb el projecte renovador, transparent, participatiu, social, feminista, ecologista i proper de què va parlar l'alcaldessa al seu discurs d'investidura. Em quedo amb aquesta Tàrrega clarament independentista i que ha optat pel canvi. Molta sort i molts encerts, alcaldessa!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article