Diàleg, referèndum, independència

Tàrrega, 1986. Llicenciada en Ciències Polítiques, autora de diversos reculls de poesia, viatgera i membre de l'Associació Guixanet. Se sumà a l'equip de col·laboradors de la Nova Tàrrega fa uns quants anys amb els seus articles a De pe a pa.

Al debat entre caps de llista dels partits republicans organitzat pel CDR, ANC i La Soll el diumenge passat, l'alcaldable d'ERC a Tàrrega, Òscar Amenós, es referia a la importància de fer República des dels municipis. Concretament, exposava que des de la política municipal, des de la proximitat, és des d'on es pot arribar a tota la gent per fer ciutats més igualitàries, democràtiques, amb oportunitats per a tothom i gestionades de manera transparent i participativa. És aquesta nova manera de fer política en l'àmbit local, basada en els valors republicans, la que pot sumar cada vegada més complicitats al voltant del projecte republicà des del municipalisme. També des dels ajuntaments tenim l'oportunitat de demostrar amb fets els principis orientadors de la República.

S'ha explicat moltes vegades però segurament no està de més recordar-ho: hi ha una part important de la població catalana que perseguim l'objectiu de la independència de Catalunya per tenir els instruments perquè la gent visqui millor. I aquest és, precisament, l'objectiu dels partits independentistes: el benestar de la gent i fer possible la independència de Catalunya. En l'anterior article a Nova Tàrrega us explicava alguns dels motius que m'han portat a encapçalar la llista al Senat d'Esquerra Republicana a Lleida. No volia deixar de concretar en aquesta ocasió que a Madrid hi anem per trobar una solució política i democràtica i a treballar perquè s'estableixi un diàleg que ens porti a la independència. Tenim al davant un mur, ho sabem, i el candidat Sánchez nega la realitat i ens diu que la ciutadania de Catalunya no vol la independència. Comprovem-ho, doncs, en un referèndum, deixem que sigui la gent qui decideixi el seu futur de manera democràtica. Demostrem-li a Sánchez que s'equivoca, tant el 28 d'abril com el 26 de maig. Els ho devem també a les persones preses i exiliades polítiques i ens ho devem a nosaltres mateixos, no podem deixar-nos intimidar per la repressió de l'Estat. Cada cop que hi hagi urnes, tenim un objectiu: fem que guanyi la independència.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article