De les urnes i cap a les urnes

Tàrrega, 1986. Llicenciada en Ciències Polítiques, autora de diversos reculls de poesia, viatgera i membre de l'Associació Guixanet. Se sumà a l'equip de col·laboradors de la Nova Tàrrega fa uns quants anys amb els seus articles a De pe a pa.

Gràcies, 3.234 gràcies. El diumenge 28 d'abril la gent de Tàrrega vau parlar a les urnes per donar la vostra confiança a Esquerra Republicana de Catalunya i també a mi. En un moment tan complicat al nostre país, amb l'existència de presos i preses polítiques i persones exiliades, és emocionant comprovar com la gent ha respost a la repressió fent valer la força de la democràcia. Tenim al davant el repte immens de representar les terres de Lleida al Senat, de fer-hi entrar les necessitats i demandes de la gent, de continuar treballant per una Catalunya nacionalment lliure i socialment justa.

Representem molta gent i molt diversa i ens correspon defensar els drets de tothom: des de les dones de Lleida que sobreviuen amb les pensions més baixes de Catalunya, passant pel jovent que ho té molt complicat per fer el seu projecte de vida als pobles o la gent gran que té dificultat per desplaçar-se en l'escàs transport públic. Farem d'altaveu de tot allò que millori el benestar de la gent, dels nostres veïns i veïnes, i dels diferents agents presents al territori.

Aviat tenim, ho sabeu, una nova cita amb les urnes. Una cita on no tots els candidats hi concorren en igualtat d'oportunitats, en el cas de les eleccions al Parlament Europeu. La rotunda victòria d'ERC a Catalunya ha incomodat molts que ara neguen al nostre cap de llista, l'Oriol Junqueras, poder participar en els debats electorals. No podem normalitzar que un candidat hagi d'afrontar novament una campanya des de dins dels murs de la presó de Soto del Real. El volen silenciar i això, ras i curt, és molt greu.

Però tenim davant també una cita per renovar el consistori municipal, per escollir quin rumb ha de prendre la política local els propers quatre anys. Hi ha molta gent que creu que Tàrrega ha quedat estancada, que necessita un nou impuls que només li pot donar un nou equip amb noves idees i noves maneres de fer. Evidentment, per a mi, aquest equip és el que encapçala l'Òscar Amenós, la candidatura d'ERC-MES de la qual formo part. Un projecte nou, amb gent nova, que fa propostes en positiu per fer avançar la ciutat. El 26 de maig ens tornarem a trobar a les urnes. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article