Els grans canvis en l'ocupació

Nascut a Tàrrega. És llicenciat en Dret i en Ciències Econòmiques, màster en Dret de l'Empresa i dels Negocis, graduat en el PDD per el IESE, tècnic en la Unió Europea per l'Escola Diplomàtica, professor de la Universitat de Negocis ESADE, exdirector general i conseller delegat de diverses empreses del Grup Agrolimen i del Grup Borges. Col·labora amb Nova Tàrrega des de fa anys amb articles d'opinió que giren entorn de l'economia i el dret. El trobareu sota l'epígraf d'Economia política.

Tradicionalment en èpoques que hi havia poca demanda de feina, les xifres d'atur eren altes i al contrari, quan aquesta pujava l'atur es reduïa.

Però aquesta regla, que s'ha anat complint durant anys, està canviant perquè les característiques del món del treball i de l'ocupació també ho fan i, a més, de forma bastant accelerada.

En aquests moments, quan encara tenim 3 milions d'aturats, resulta que hi ha 130.000 vacants al mercat laboral, que no es poden cobrir, perquè no hi ha treballadors o professionals que reuneixin les qualificacions suficients per poder accedir a aquests llocs de treball.

El baix nivell de formació de la majoria dels aturats actuals fa que actualment tinguem un milió d'aturats de llarga durada que no troben feina de cap tipus. I és que el 60% ni tan sols van poder acabar l'educació secundària.

Per altra banda, els pocs que reuneixen les qualificacions que les empreses els demanen poden gaudir d'unes condicions laborals i salarials molt per sobre de la mitjana.

I és clarament un problema de formació, ho demostra el fet que d'entre els treballadors que estan a l'atur només el 9% té estudis superiors. És a dir, els universitaris quasi gaudeixen de plena ocupació, mentre que entre els que tenen estudis primaris la taxa d'atur se situa al voltant del 25% i en el cas dels analfabets, del 42%.

Les causes d'aquest desajust estan en l'enfonsament del sector de la construcció arran de la crisi econòmica del 2008, que donava ocupació a treballadors poc qualificats, i en la irrupció de la nova economia digital i la robotització.

Aquesta última causa afecta i afectarà molt en els propers anys, a causa de l'augment accelerat de l'aplicació de les tecnologies digitals en el món de les empreses, les institucions i les administracions públiques. Fet que està provocant un increment accelerat de demanada de tècnics especialitzats en la nova economia digital, quan la seva disponibilitat en el mercat laboral és molt escassa, cosa que provoca una impossibilitat de cobrir les places que s'estan oferint i les que s'oferiran en els propers anys.

Comptant, a més, que els efectes de la robotització provocaran una reducció de llocs de treball poc qualificats, en favor d'altres amb major qualificació per treballar en el nou món.

De fet, en els propers anys, es pot donar el paradigma que torni a augmentar l'atur i a la vegada augmentin les places vacants.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article