La justícia social, eix vertebrador de la nova política municipal

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

ERC-MES TÀRREGA

La candidatura d'ERC-MES proposem l'aplicació de polítiques valentes per garantir els drets més elementals a tots els segments de la societat.

D'una banda, volem una Tàrrega on les dones visquin amb tots els drets perquè encara hi ha molts àmbits on són evidents les desigualtats entre dones i homes i cal treballar per eliminar-les. S'han d'abordar, tant des de la prevenció com de l'acció directa, diversos aspectes que afecten les targarines: des de la bretxa salarial, a l'entorn del 25%, o les pensions de jubilació, d'una mitjana del 35% inferior a les dels homes, fins al suport diferent cap a l'esport femení o les situacions de violència masclista també als espais d'oci. A més a més, cal reconèixer el paper actiu que tenen les dones a la societat targarina i el pes de les reivindicacions del 8 de març i s'ha de garantir que totes les regidories incorporin de manera transversal la perspectiva de gènere.

Quant a joventut, cal potenciar l'Oficina Jove per tal que sigui un veritable espai de trobada, generador d'activitats per al jovent i un centre d'orientació i assessorament en els temes que els preocupen, com l'habitatge, la feina, els estudis o l'oci. A més, hi ha d'haver un replantejament de les polítiques per a les persones adolescents i joves que permeti parlar amb el jovent de Tàrrega cada quadrimestre perquè puguin proposar i ser part activa en l'organització de les activitats que els interessaria que dugués a terme l'Oficina Jove.

D'altra banda, la candidatura republicana proposem renovar i mantenir els parcs infantils a tots els barris i pobles del municipi i fer-ne de nous, quan sigui necessari, perquè molts es troben en mal estat, són vells o no s'hi ha fet cap tipus de manteniment des de fa temps. A més, compartim amb les entitats de la Xarxa Infància Tàrrega la inquietud per millorar la vida dels infants de la nostra ciutat i creiem fermament que es poden fer polítiques d'infància incorporant la participació dels infants per respondre a les seves necessitats des de totes les regidories.

Diumenge 26 de maig estem convocats a decidir el futur de la nostra ciutat –també el d'Europa– i per aconseguir el nou impuls que Tàrrega necessita, us demanem que feu confiança a la candidatura d'ERC-MES.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article