Tàrrega i els sense sostre (i III)

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

GÚMER UDI

Agraeixo novament la resposta al meu escrit des de la Regidoria d'Acció Social, Treball, Família i Centre Obert.

No puc més que estar d'acord que és possible que em manqui informació. És per això que la demano. També ho és el fet que... si el vostre primer escrit hagués donat les explicacions que dona el segon, possiblement, ens hauríem estalviat tant el meu segon com el meu tercer.

Resulta gratificant tenir coneixement que l'aportació del consistori al manteniment de l'alberg sigui la que feu constar en la vostra contesta i no la que deia jo. La meva xifra és la primera que vaig trobar, per aquest concepte, en els pressupostos municipals del 2018, que figuren a Internet. Si, per efectes comptables, es fraccionen en partides, era una qüestió que jo desconeixia.

És fàcil d'entendre la dificultat que suposava revisar tot el pressupost, per extensa i per laboriosa.

L'important és que aquesta quantitat (per desgràcia, mai suficient), està molt més en concordança amb la dignitat d'actuació que cal esperar d'una ciutat com la nostra.

Esteu totalment segurs que l'alberg no rep cap més aportació? Ni en espècies? No continuaré entrant en detalls o contradiccions que torno a detectar en les vostres respostes, ni tampoc en aspectes que torneu a ometre (cosa que continua contribuint a la meva desinformació), perquè l'exposició de l'últim escrit sembla, si no del tot, bastant satisfactòria.

Ignorava que les opinions s'haguessin de contrastar. Tenia la sensació que aquesta funció estava reservada a polítics i periodistes.

Amb tot i basant-me en l'experiència personal que tinc de les diferents ocasions en les quals he apel·lat l'auxili municipal, arribo a la conclusió que aquesta possible consulta podia haver resultat una pèrdua de temps.

L'última instància que vaig presentar a l'Ajuntament, per un problema de la meva comunitat (fa més de dos anys), encara espera resposta. Tinc casos anteriors, en la mateixa situació.

Pel que he pogut escoltar a més d'un targarí i, per la pròpia experiència, sembla que, en l'atenció que el nostre consistori presta als ciutadans, prolifera bastant el silenci administratiu, que, tot i ser una figura legal, també és impopular i decebedor, per la sensació de menyspreu que provoca en els que l'hem de patir i, que arriba a l'extrem de fer-nos pensar que, potser... per a l'Ajuntament, no som dignes ni d'una trista resposta. Per això aplaudeixo la predisposició de la Regidoria.

Pel que a mi respecta, crec que és hora de donar per acabada aquesta qüestió.

I, si tal com dieu, valoreu la preocupació ciutadana pel desemparament, resto, gustosament, a la vostra disposició si d'alguna manera puc ser útil.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article