En resposta a Gúmer Udi

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

REGIDORIA D'ACCIÓ SOCIAL, TREBALL I FAMÍLIA I CENTRE OBERT

En relació als escrits a Nova Tàrrega fets per la lectora Gúmer Udi, sobre l'atenció d'una persona sense llar, des de la Regidora d'Acció Social voldríem manifestar que moltes de les afirmacions no responen a la realitat dels fets, ni a la prestació dels serveis públics que van atendre a aquesta persona ni a les valoracions sobre l'alberg municipal.

El dia en el qual la Policia Local detecta aquesta persona a les escales de l'església del Carme, s'activa l'ambulància per atendre'l. Tot i que en l'exploració mèdica que fan els serveis de l'ambulància el troben bé, se li ofereix el trasllat i visita al CAP de Tàrrega però rebutja rebre l'atenció, per la qual cosa la Unitat de Suport Vital Bàsic deixa constància de la seva negativa al seu informe.

Al mateix temps, se l'informa de la possibilitat d'assistència dels Serveis Socials, cosa que també rebutja i que, en tot cas, no es pot obligar a cap persona. Cal esmentar que a aquesta persona se l'ha atès en diverses ocasions i se li ha ofert i acompanyat a l'alberg municipal, on se li ha facilitat la pernoctació i alimentació.

En relació al seu acompanyament a l'estació d'autobusos, en aquesta i en altres ocasions, és la mateixa persona qui sol·licita que se l'acompanyi i que en cap cas se l'obliga a marxar a una altra població. La pràctica d'acompanyament a altres poblacions o coaccions perquè les persones marxin a altres localitats és prohibida, per la qual cosa rebutgem la insinuació que la Policia Local o altres serveis públics de la ciutat de Tàrrega facin ús d'aquestes pràctiques.

Quant a l'alberg municipal, es permet l'estada i manutenció de 3 dies a qualsevol persona sense llar i que, en aquests mesos d'hivern, es permet allargar aquesta durada atenent a les baixes temperatures actuals. Pel que fa als àpats, se'ls dóna a tothom per igual, tant si participen del taller ocupacional com si no.

També volem aclarir que l'alberg és de titularitat municipal i la gestió dels serveis, que es van detallar en l'anterior article al setmanari, la realitza Càritas per mitjà d'un conveni amb l'ajuntament de Tàrrega. Aquest conveni té un cost per a l'Ajuntament de 52.700 euros anuals, tal com es pot comprovar en els pressupostos municipals i es finança íntegrament per l'ajuntament de Tàrrega, és a dir, no es rep cap subvenció per part de cap altra Administració.

L'ajuntament de Tàrrega, amb el servei de la Policia Local, Càritas com a gestor de l'alberg municipal i els Serveis Socials de la nostra localitat, estan atents a atendre a qualsevol persona que estigui en situació de desemparament, sobretot en aquests mesos d'hivern.

Volem posar en valor els serveis públics que han atès aquesta persona, ja que en tot moment s'ha actuat correctament i que és molt important ser molt curós a l'hora de fer certes afirmacions i insinuacions sense tenir tota la informació. Lamentem, també, que l'autora d'aquest article no s'hagi posat en contacte en cap moment amb l'ajuntament de Tàrrega per contrastar i sol·licitar informació dels serveis que es presten a la ciutat en aquests casos.

En tot cas, entenem la preocupació de fons i agraïm la col·laboració de tothom en cas de detectar persones que estiguin en situació de desemparament.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article