La proposta visual de La Compagnie Lucamoros fascina Tàrrega

Crònica Local

Un detall de l'espectacle inaugural de FiraTàrrega 2018
Un detall de l'espectacle inaugural de FiraTàrrega 2018 | Jaume Solé

L'espectacle inaugural de la 38a edició de FiraTàrrega va anar a càrrec de la comanyia francesa La Compagnie Lucamoros amb La Tortue de Gauguin, un espectacle de carrer interdisciplinari que combina la pintura en directe, el teatre d'ombres i la música escènica. Una peça que mostra el procés d'elaboració d'una obra gràcies a una dramatúrgia visual que té lloc en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una actriu i música en viu. Un políptic de metall, un retaule contemporani que reivindica la màgia de la creació i la condició efímera de l'art que es podrà tornar a veure al parc de Sant Eloi avui divendres i demà dissabte.

La proposta va fascinar el públic assistent, que va omplir l'esplanada dels dipòsits i que va arrencar a aplaudir diverses ocasions durant l'hora que dura l'espectacle. Segons fonts de la Policia Local, fins a 4.000 persones van pujar a Sant Eloi per veure l'espectacle inaugural de FiraTàrrega. Els comentaris de la majoria dels assistents eren positius, alguns asseguraven que es tractava de la millor inauguració que havien vist mai.

Abans, però, va tenir lloc la inauguració institucional de FiraTàrrega 2018 amb la presència de Laura Borràs, consellera de Cultura; Rosa Maria Perelló, alcaldessa de Tàrrega; Fernando Cerón, subdirector general de Teatro - Ministerio de Cultura, Educación y Deporte; Joan Reñé, president de la Diputació de Lleida; Oriol Martí, director executiu de FiraTàrrega; i Jordi Duran, Director artístic FiraTàrrega.

En acabar l'espectacle inaugural, van ser molts els assistents que es van quedar a Sant Eloi per veure i escoltar la proposta visual i musical de la companyia local Calidos, que juntament amb la targarina DJ Nolah, presentaven Blockchain.

 

Segona jornada 

Avui tindrà lloc la segona jornada del certamen amb 69 sessions d'espectacles que omplen Tàrrega de programació fins a les 2 de la matinada.

La Fira va arrencar amb 6.264 localitats venudes i 85 passis esgotats dels 221. A més, cal destacar que s'ha esgotat la totalitat de quatre espectacles: Prácticas de vuelo para acabar con el olvido de Chroma Teatre, "Escargots" de Slow Odou, Correo de Proyecto Correo i UN.HABITANTS_To make room for us de la Caterina Moroni.

D'entre tota la programació d'avui, en destaquen creacions que s'han gestat a través del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega com Flou Papagayo de la companyia Mumusic Circus on tres figures sensibles i emotives posen en evidència que l’art s’amaga en els instants quotidians. Les Impuxibles amb la seva primera peça de teatre de carrer Painball ompliran segur la plaça Major de Tàrrega. També es podrà veure en estrena ZH o 36 milions de la jove companyia Emília Gargot, que serà la seva primera vegada a FiraTàrrega.

Avui arriben les companyies internacionals com els francesos Adhok, que portaran a Tàrrega L'envol, Issue de Secours i Le Nid, o com els portuguesos TeatrKTO amb la seva peça Peregrinus un espectacle itinerant de carrer sense text inspirat en l'univers poètic de T.S. Eliot que expressa les ansietats humanes en un món deshumanitzat i consumista. Des de el Regne Unit arriba la Company Chameleon amb dos peces de dansa de carrer Of Man and Beast i Witness This, que serà un dels imperdibles a la plaça de les Nacions.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article