Junts per Tàrrega reclama poder-se reunir amb llibertat a l'Ajuntament

Presenta una moció al Ple arran d'un decret d'alcaldia que impedeix les reunions dels grups municipals a partir de les 9 del vespre

Crònica Local

Façana de la Casa Consistorial
Façana de la Casa Consistorial | Junts per Tàrrega

El grup municipal de Junts a l’Ajuntament de Tàrrega presenta al Ple d’avui una moció per garantir els drets de tots els grups municipals de l’Ajuntament i per demanar una regulació d’horaris justa i equilibrada de la Casa Consistorial. Aquesta iniciativa respon al decret signat per l’alcaldessa Alba Pijuan que impedeix als grups polítics reunir-se a partir de les 9 del vespre a l’Ajuntament. "Es tracta d’una decisió insòlita en la història recent dels consistoris targarins", asseguren des de Junts per Tàrrega.

Per la portaveu de Junts per Tàrrega, Rosa M. Perelló, "compartim que l’Ajuntament tingui un horari d’obertura i de tancament, però aquest fet no pot anar en contra dels drets dels grups municipals de poder-nos reunir i treballar quan en tenim necessitat". "La disponibilitat dels regidors i regidores de Junts per Tàrrega és fora del seu horari laboral. I és també llavors quan ens podem trobar amb les entitats i les persones de la nostra ciutat", afegeix.

Per a la líder de Junts, "amb aquesta decisió unilateral s’està vulnerant i limitant els drets de tots els grups municipals i se’ns impedeix dur a terme les nostres responsabilitats i obligacions". 

D'altra banda, la formació sobiranista subscriu la declaració institucional de denúncia de la campanya de criminalització del moviment independentista. Finalment, també promou tres mocions més: de suport a la Llei 24/2015 i contra el tall de subministrament elèctric a les famílies amb deute per part d’Endesa i altres companyies; de suport de l’Ajuntament de Tàrrega i adhesió a l’associació de municipis afectats per la línia de ferrocarril R-12 (Lleida-Manresa); i per a la millora de seguretat viària i la prevenció de la sinistralitat a l’autovia A-2.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article