Us vau firar?

FINESTRES

per Albert Claramont

Firmes NT, Gent NT

Us vau firar?
Us vau firar? | Rade Martinovic on Unsplash

Versió Diccionari.Cat:

Firar conjugació

[1839; de fira]

v 1 tr dial Adquirir a la fira.

2 1 tr Comprar alguna cosa a la fira, al mercat, en una botiga, etc., per a algú. Firar algú amb alguna cosa.

2 pron Anirà a firar-se a la fira de les roses. Tots ens hem firat, avui!

Versió Albertiana 

Firar-se: haver-se contagiat d'alguna cosa, concepte, enamorament, música, epidèmia, amor, soroll, solidaritat, humor, plagi o olor de vàter.

En aquest cas, us vau firar, vist des del meu punt de vista:

  1. Si esteu desitjant que torni JA la Fira i així estiguin aturades les motos que fan sorolls eixordadors. "Música Dodecafònica Motera", ho hem batejat a casa, MDM. Ara mateix ja fan competicions al Pati. Quan diu que torna la Fira?
  2. Si encara esteu emocionats per la Suite Toc núm. 6 i la seva proposta de respectar la gent amb trastorns o diferent. Perquè, com diuen ells, el malalt és el sistema i el que en crea. I no és que la resta estiguem sans, és que ens manca diagnòstic. A part d'això, artísticament un 12 sobre 10. Espero que gravin la música en disc.
  3. Si ja heu descobert que a l'Off hi ha espectacles de primeríssima qualitat i que a la plaça Sant Antoni s'hi ha vist circ, humor, tendresa i arts de carrer de veritat, caldria més suport per retornar als orígens de la nostra Fira. I pel carrer, força qualitat també. Ara que s'ha centrifugat la Fira, segur que pensaran en altres pobles per a dur-hi accions teatrals, però que no se'ls en vagi la mà i no se'ls acudeixi arribar a Cervera o Igualada...
  4. Si encara us bota el cor i el carrer amb el treballadíssim Possê dels Sound de Secà, molt més enllà que una batucada: bona partitura musical i d'acció, expressivitat, interacció; sorprenents i emocionants. I si vestits i interpretació del Circ Brucraá us van deixar sense alè, com l'espectacle del gran Albà.
  5. Si enteneu els Poli Klin com el que són: CAP (Centre d'Assistències Pipinaires), llocs on entrar sense respirar –pel perfum "J'Odore"–, racons on fer amistat mentre esperes a la cua –de persones–, creuant les cames. No vegeu aquí al·lusions a (Pi)piolins, que no estan els temps per jugar-se denúncies per suposats delictes d'odi.
  6. Si vau veure com Dolly fa de Susana Griso i la gosseta Laika fa de Belén Esteban. I la companyia Hermanas PicoHueso fa de tot, des de denúncia de les farmacèutiques fins a entrevistar-se a ells mateixos. Teatre d'objectes molt treballat. Amb unes til•les, però, s'entendrien millor els vertiginosos textos, conservant el deliciós accent mallorquí.
  7. Si us heu adonat –A vore!– que el sud existeix i també les electrojotes. I que tot millora quan se sap cantar, cosa aquesta de la qual hauria de prendre nota tothom que vol fer un acte públic. Els animals domèstics ho agrairïen i els domèstics, encara que no siguin prou animals, també aplaudiríem més.
  8. Si heu tastat pràcticament totes les cues per accedir a alguna cosa per mastegar i les creps us sortien per les aurelles. Voleu dir que el coc, tan nostre, no hauria triomfat, també? I el pa amb tomata? Imaginació al poder?
  9. Si creieu que unes carpes (i no de les de riu tot i que sigui al costat) baratetes no dignificarien el Mercat Hippy de l'Ondara i li donarien (encara més) color? Tenim un espai genial per aprofitar com caldria, amb permís del famós Tiger Mosquito.
  10. Si no creieu antiestètic i antiinclusiu posar un container immens damunt la zona d'aparcament per a persones amb alguna discapacitat al costat del Carme. Ja que alguns ho tenim complicat per deixar el cotxe al pàrquing, podríeu estalviar-vos els blocs de formigó. O pinteu els blocs de groc, que és un color que es tornarà a portar molt aquesta tardor, segons les revistes femenines "A por Elle", "Melva", "Mani Claire", "Fué un Pronto", "Comopolitants" i els diaris "El Pedrís", "La Rosó" i la Sala Teatral "Los Supremos".

Quan diu que torna la Fira? Eh?

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article