Noodles amb gambes i verdures, un plat ideal per a sopars postentrenament

VERSIÓ SANA

per Mercè Carbonell

Firmes NT, Gent NT

Noodles amb gambes i verdures, un plat ideal per a sopars postentrenament
Noodles amb gambes i verdures, un plat ideal per a sopars postentrenament | Engin Akyurt o Unsplash

Què és

Un cop iniciat el curs, molts nens i adolescents comencen també les extraescolars esportives més o menys intenses que requereixen sopars mitjançant els quals recuperin l'energia perduda i a més a més preservin la salut. Aquest plat d'origen asiàtic pot ajudar a innovar les receptes de pasta que teniu al vostre receptari familiar. Totes les idees que ajudin a millorar l'alimentació sempre han de ser benvingudes a les nostres llars. Segur que la repetireu. 

Quins beneficis té

Els noodles són uns fideus que com les altres pastes contenen carbohidrats complexos que aporten energia de forma progressiva, no contenen greixos i per ells mateixos no aporten sal.

Les gambes i l'ou aporten principalment proteïnes al plat, que faran que pugui ser un plat únic en la majoria de casos i podrem complementar l'àpat amb una fruita i/o iogurt natural sense sucre. Val a destacar que l'ou aporta ferro, vitamina D i vitamina B12.

Les verdures plenes de vitamines, fibra i antioxidants són imprescindibles per cobrir les dues racions mínimes de verdura diàries i en cas d'un àpat postentrenament són necessàries per compensar l'excés de radicals lliures generats durant l'exercici gràcies al seu efecte antioxidant.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article