Vichyssoise o crema freda de porros, un bon primer plat en dies de calor

Versió sana

per Mercè Carbonell

Firmes NT, Gent NT

Crema freda de porros
Crema freda de porros | Mercè Carbonell

Què és

És un entrant ideal per la calor i, si el teniu preparat a la nevera prèviament, serà un bon primer plat per quan arribeu just a casa per dinar. És una bona manera de menjar la ració mínima de vegetals recomanada en els 2 àpats principals del dia com el dinar i el sopar. Ens aporta varietat a les amanides i gaspatxos, també típics dels mesos d'estiu.

Quins beneficis té

El porro pertany a la mateixa família que l'all i la ceba. Aporta poques kilocalories però és molt ric en fibra, àcid fòlic, vitamina C, potassi i magnesi.

La patata és un tubercle ric en hidrats carboni complexos, coneguts com a sucres lents i conté midó resistent que actua com a prebiòtic (aliment de les bactèries bones del còlon) i un cop digerit aquest midó genera butirat, molt beneficiós per la prevenció de malalties. Aquest midó resistent apareix quan cuinem la patata i posteriorment la deixem refredar, tal com fem quan mengem ensaladilla russa, o patates bullides amb pell i conservades a la nevera o bé la crema freda que us proposo avui.

De les pipes de carbassa en cal destacar el seu contingut en triptòfan, un aminoàcid que ens ajuda a reduir ansietat perquè millora els nivells de serotonina en sang. Destaquen pel seu contingut en minerals com el zinc i magnesi. També conté vitamines beneficioses per a la pell com la Vitamina E i el betacarotè i la cucurbitacina, un antioxidant que pot ajudar en problemes de pròstata.

En trobareu la recepta aquí

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article