Anna Puig Joies, creació i artesania a les teves mans

Descobrim el nostre comerç. Carrer de Santa Maria

Espai empresa

Anna Puig Joies
Anna Puig Joies | Anna Puig

Quina és l'activitat de l'empresa?
Som un petit taller de joieria, on fem dissenys exclusius, peces úniques, col·leccions pròpies i reparacions de tota mena.

Per què ha escollit aquest sector? Què és el que li agrada del que fa?
Quan era joveneta estudiava dibuix en una escola al centre de Barcelona, es deia justament Acadèmia Tàrrega, als carrers del voltant hi havia alguns tallers de joieria que em van despertar la curiositat. Això em va dur a l'Escola Industrial de Barcelona, on vaig estudiar Joieria i disseny i vaig apendre sobre creació i art, però el que més m'agrada del que faig és l'ofici en si, soldar, llimar i modelar coses noves i diferents cada dia, sempre hi ha una proposta nova i un nou repte… 

A qui va dirigit el negoci?
A tothom que tingui un interès diferent per la joieria que el merament estètic, que s'ho mirin des d'un punt de vista més personal i més artístic.

Quina és la seva especialitat?
Fer peces úniques, dissenyades exclusivament per a ocasions espeicals: amb pedres que han dut els nostres clients dels seus viatges… amb fragments de joies d'herència familiar, refonent or que ja no té ús i fer-ne coses noves… En resum, convertir en petits tresors les experiències personals de cadascú.

Com escull el producte o les marques que ven?
La major part que es ven al taller es de producció propia, a vegades faig petites col·laboracions amb dissenyadors dels quals admiro la feina… Com a gemmòloga, m'encanta, però, escollir pedres de diferents llocs del món per cada peça en concret, perles australianes o de Tahití…  i els clients encomanen el color del metall de la joia que volen lluir, podríem dir que el criteri d'elecció és tan divers i personal com clients s'acosten al taller.

Com va néixer el projecte?
Un cop acabats els estudis de joieria i gemmologia vaig tenir clar que l'única manera de fer el que realment jo volia: les meves peces, al meu estil i a la meva manera… era tenint taller propi, i aquí estic fins al dia d'avui, i d'això ja farà 15 anys.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article