El Grup Alba, una de les 8 empreses seleccionades en la prova pilot del projecte Transicioenergetica.cat

És una iniciativa per reduir emissions i ser eficients energèticament impulsat per Som Energia i Som Mobilitat

Crònica Local, Espai empresa

Plaques Solars
Plaques Solars

Vuit empreses catalanes, una de les quals és el Grup Alba de Tàrrega, han estat seleccionades per participar a la prova pilot de Transicioenergetica.cat, el projecte pel qual Som Energia i Som Mobilitat volen ajudar el teixit empresarial perquè tendeixin cap a una economia baixa en emissions i energèticament eficient. Totes les empreses seleccionades rebran, de forma gratuïta, una diagnosi i un assessorament energètic per poder passar a l’acció. 

A la prova pilot s’hi han presentat una cinquantena d’empreses d'arreu de Catalunya. En el procés de selecció s’ha tingut en compte que hi hagi representats diversos sectors econòmics i diverses mides d’empresa, tant de facturació com de plantilla laboral. Les empreses més petites tenen menys de nou persones treballant, i la més gran en té més de 250. A més, hi ha representats els vuit àmbits territorials de Catalunya (Alt Pirineu i Aran, Àmbit metropolità, Camp de Tarragona, Comarques Centrals, Comarques Gironines, Penedès, Ponent i Terres de l’Ebre).

En una primera fase, una consultora especialitzada en el sector energètic ajudarà el Grup Alba i la resta d'empreses seleccionades a avaluar la seva situació actual en els àmbits d’eficiència energètica, autoproducció, generació col·lectiva i mobilitat. Es farà una pre-diagonosi i se’ls proposarà un pla de treball amb les possibles millores a realitzar. Per dur-les a terme Transicioenergetica.cat oferirà una xarxa d’empreses proveïdores de serveis energètics que poden aplicar aquestes mesures. L’objectiu principal és aconseguir que cada empresa redueixi la seva dependència de les energies fòssils facilitant una reducció de les seves emissions totals. Això les farà, a la vegada, més competitives, eficients i sostenibles. 

Empreses seleccionades

  • Associació Alba (Tàrrega, Ponent): serveis a les persones.
  • Buff (Igualada, Penedès): roba tècnica esportiva i accessoris.
  • Cartodelta (Amposta, Terres de l’Ebre): envasos i embalatges de cartró.
  • Col·lectiu Ronda (Barcelona, Àmbit metropolità): assessoria d’advocats i advocades.
  • Esfèric (Argelaguer, Comarques gironines): construcció, venda i lloguer de cúpules de fusta.
  • Font Nova (Santes Creus, Camp de Tarragona): aigua mineral natural.
  • Som Biomassa (Torre de Cabdella, Alt Pirineu i Aran): producció i distribució de pèl·lets.
  • Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (Vic, Comarques centrals): ensenyament universitari.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article