Gerard Balcells, primer president d'Esquerra del Consell de l'Urgell

per Lourdes Cardona

Crònica Urgell

Gerard Balcells durant la votació per escollir el nou president del Consell Comarcal
Gerard Balcells durant la votació per escollir el nou president del Consell Comarcal | Lourdes Cardona

L'alcalde de Sant Martí de Riucorb, Gerard Barcells, és des d'ahir al vespre el nou president del Consell Comarcal de l'Urgell i s'ha convertit així en el primer president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) de l'ens. Balcells va ser investit president amb els 8 vots dels consellers comarcals republicans i el suport dels representants de la CUP i el PSC. Així doncs, el candidat a la presidència de la formació que lidera Oriol Junqueras va aconseguir 10 vots front els 9 que va sumar Jaume Pané, candidat de Junts per Catalunya (JxCat), formació que sempre havia governat al Consell.

Balcells relleva així Salvador Bonjoch, exalcalde de Bellpuig, qui fou un dels primers en felicitar-lo en acabar el ple. El nou president comarcal, que va prometre el càrrec per imperatiu legal (com la resta de consellers excepte Silveri Caro), va afirmar durant el seu parlament que reballarien amb rigor i transparència i conjuntament amb la resta de formacions de conformen el ple perquè "a la comarca ens necessitem els uns als altres". La justícia social, la lluita contra el despoblament, millorar el sistema de recollida d'escombraries o construir la República catalana des de la comarca són algunes de les prioritats que el recent escollit president va enumerar durant el seu discurs.

Per la seva banda, Silveri Caro (un dels tres consellers comarcals de Tàrrega ciutat, juntament amb la republicana Ivonne Pont i Raül Palacios de JxCat), que va afirmar que des del Consell treballaria per tothom, va recordar que l'any 1995 ja va ser conseller comarcal i que aleshores ja governava la mateixa formació que fins ara, motiu pel qual "creiem que calia un canvi i hem apostar per una alternativa d'esquerres i de progrés que permeti visibilitzar millor els pobles de la comarca". Malgrat això, està convençut que l'entesa i la cordialitat continuaran imperant a l'administració, ja que "tenim un objectiu comú, la prosperitat de l'Urgell".

Per la seva banda, el conseller cupaire, Sebastià Mata, va afirmar que "som aquí per demostrar més fets que no paraules perquè som aquí  per treballar des del carrer cap a les institucions".

Finalment, Jaume Pané de JxCat, el darrer en intervenir, va afirmar que els polítics "ens ho hem de fer mirar si volem que la ciutadania participi i s'impliqui en política" en referència a l'acord entre la resta de formacions amb representació política al Consell, que ell va qualificar de "pacte de tripatit". Pané, que va assegurar respectar el pacte i la seva legitimitat, va afirmar que "farem una oposició constructiva i, quan calgui, contundent".

Els consellers comarcals

Durant la legislatura que acabem de començar, al Consell de l'Urgell hi haurà els següents consellers: Xavier Freixes, Sílvia Fernández, Ivonne Pont, Anouar Boumakhtaf, Carme Culleré, Gràcia Auró i Carles de Ahumada del grup d’ERC; Anna Quesada, Jaume Pané, Joan Eroles, Raül Palacios, Marcel Pujol, Núria Granyó, Antonio Farré, Imma Estadella i Carme Miró de JxCat; Sebastià Mata de la CUP; i Silveri Caro de Candidatura de Progrés (PSC).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article