Rosa M. Perelló seguirà a la Diputació de Lleida, que presidirà ERC

Crònica Local, Crònica Urgell

Rosa M. Perelló
Rosa M. Perelló | Junts per Tàrrega

Junts per Catalunya (JxCat) va elegir ahir els edils que ocuparan els nou escons que tindrà aquesta formació política a la nova Diputació de Lleida, un dels quals seguirà en mans de l'actual presidenta en funcions de la corporació, Rosa M. Perelló. L'exalcaldessa de Tàrrega ocuparà un dels dos escons que Junts per Catalunya ha aconseguit al partit judicial de Cervera, que engloba municipis de la Segarra i de l’Urgell. L’altre serà per a l’alcalde de Ribera d’Ondara, Francesc Sabanés. 

JxCat va escollir els seus representants a la Diputació, que presidirà ERC en sumar 11 escons, a través d’assemblees d’edils dels diferents partits judicials on van aconseguir representació. Hi va haver una sola candidatura per ocupar l’escó del partit judicial de la Seu i els dos de Cervera, mentre que dos llistes van competir pels cinc de Lleida i el de Balaguer. Al de Lleida va guanyar l’encapçalada per Jordi Latorre per 116 vots davant dels 36 de la perdedora, que encapçalava l’alcalde d’Almacelles, Josep Ibarz, i l’alcaldessa d’Aspa, Maria José Invernón, entre d’altres.

 Al partit judicial de Balaguer, els militants van escollir entre la candidatura encapçalada per Eloi Bergós, alcalde de Penelles i actual vicepresident provincial; i la liderada per l’alcalde d’Ivars de Noguera, Josep Magrí. La primera es va imposar per un ampli marge de 65 vots davant de 36.

Consell de l'Urgell

Pel que fa al Consell Comarcal de l'Urgell, segons publica avui el diari Segre, prossegueixen les negociacions per governar l'ens, que podria estar per primera vegada en mans d’ERC. Necessitarien per aconseguir-ho el suport de la CUP i el PSC, encara que Junts per Catalunya no descarta mantenir la presidència.

Per la seva banda, el PSC de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran ha elegit els diputats provincials així com els consellers i conselleres comarcals per la propera legislatura. Així doncs, Silveri Caro, portaveu dels socialistes a l'Ajuntament de Tàrrega, ha estat escollit com a representant del partit al Consell de l'Urgell.

Més informació a Segre.com

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article