ERC vol liderar un govern de canvi i progressista a l'Urgell

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

ESQUERRA TÀRREGA

Les eleccions municipals del 26 de maig van tenir com a resultat un clar suport dels votants a les forces d'esquerres i independentistes a la comarca de l'Urgell. La composició resultant en nombre de consellers al Consell Comarcal de l'Urgell obre la possibilitat d'un govern renovador i de canvi a l'ens comarcal. 

L'opció preferent de govern per a ERC és un govern progressista i republicà que faci possible un nou estil de govern a la comarca de l'Urgell i possibiliti l'alternança política, saludable per a les institucions. Això es concreta en un govern que apliqui els principis de la transparència, de la justícia social i l'equilibri territorial amb una visió de comarca en què la col·laboració amb tots i cadascun dels ajuntaments i agents socials sigui la clau de la nova governança comarcal. 

El model republicà de comarca passa per garantir l'equilibri territorial, potenciant i descentralitzant tots els serveis comarcals, especialment aquells que contribueixen a la millora de la vida de les persones, fer front al despoblament, protegir i defensar el patrimoni i vetllar per la promoció dels productes locals. La millora de la gestió dels residus ha de ser una de les claus del nou cicle polític que també ha de fer possible el treball en xarxa per garantir l'eficiència de recursos i aprofitar les potencialitats de la comarca. 

És per això que les darreres setmanes ERC han mantingut converses amb les altres forces progressistes presents al Consell Comarcal per fer possible un programa de govern renovador i compromès amb el territori. Per la seva banda, ERC, com a força d'esquerres amb major representació a l'ens comarcal, liderarà el projecte de canvi proposant Gerard Balcells, alcalde de Sant Martí de Riucorb, com a nou president comarcal. Balcells és vitraller, professor de secundària i va ser conseller comarcal la legislatura passada; també és el secretari d'organització d'ERC a la federació comarcal del partit a l'Urgell.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article