Tàrrega mostra la seva solidaritat amb els infants i joves que pateixen càncer

Crònica Local

L'acte central de la celebració va ser la lectura del Manifest
L'acte central de la celebració va ser la lectura del Manifest | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega va celebrar ahir diumenge una nova edició de la festa solidària Posa’t la Gorra en favor de les famílies amb infants i adolescents que pateixen càncer. El Parc de Sant Eloi fou una vegada més el marc de la trobada, on es van desenvolupar durant el matí fins a una vintena d’activitats benèfiques. Impulsada per l’AFANOC (Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya) i l’Ajuntament de Tàrrega, la iniciativa recapta fons mitjançant la venda de gorres de disseny exclusiu, creades enguany per Ágatha Ruiz de la Prada. La capital de l’Urgell, amb la col·laboració de Foment Tàrrega, ha aconseguit vendre més d’un miler de gorres, que serviran per finançar els projectes d’ajuda de l’AFANOC, principalment l’anomenada Casa dels Xuklis.

L’acte central del Posa’t la Gorra fou com de costum la lectura del Manifest, a través del qual s’expressen missatges de sensibilització vers els infants i joves amb càncer. Les encarregades de llegir el text han estat enguany l’Anna i l’Emma, en nom del grup de joves de l’AFANOC, expressant l’agraïment vers totes les aportacions que serviran per donar impuls a l’entitat. Dalt l’escenari han estat acompanyades per la presidenta de l’AFANOC, Maite Montañés; la regidora Ivonne Pont Valera (en representació de l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú); el regidor Xavier Rossell Aparicio; i la regidora Maria Teresa Sala Izuriaga. La lectura va culminar amb l’alliberament d’un milà negre per part dels Agents Rurals, recuperat després de passar pel Centre de Fauna de Vallcalent. Així mateix, entre totes les persones que van comprar la gorra, es va procedir a fer el sorteig d’un abonament familiar per a les piscines municipals de Tàrrega.

Agraïment de l’AFANOC i l’Ajuntament de Tàrrega

Maite Montañés, presidenta de l’AFANOC, va mostrar el seu reconeixement vers la ciutadania i el voluntariat per les seves aportacions, "les quals posen en valor el servei social que desenvolupa la Casa dels Xuclis". En aquest equipament, ubicat a Barcelona, s’acullen cada dia 25 famílies amb fills que pateixen càncer. L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan Vallverdú, va tancar la festa fent un recorregut pels diferents espais d’activitats agraint la tasca solidària d’entitats, associacions i voluntariat en favor de l’AFANOC. En aquesta tercera cita del Posa’t la Gorra al Parc de Sant Eloi de Tàrrega, presentada per l’actor targarí Jordi Miñarro, van col·laborar el Club de Bitlles Tàrrega, l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell, el Club de Tir amb Arc Urgell, el Club Escola Hípica de Tàrrega, l’Associació Alba, BatBATuka, Gyas Club, Centre Esportiu Sant Jordi, Policia Local, Agents Rurals, Mossos d’Esquadra, Bombers, Ràdio Tàrrega i Serveis Municipals, a més del cantant Carlitos Miñarro, que va oferir el seu concert "Superbaby Xou".

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article