Mor Ignasi Camps Sarró, exdirector i editor del setmanari 'Nova Tàrrega'

per Lourdes Cardona

Crònica Local

Foto d'arxiu d'una trobada de col·laboradors de 'Nova Tàrrega', segon per l'esquerra assegut
Foto d'arxiu d'una trobada de col·laboradors de 'Nova Tàrrega', segon per l'esquerra assegut | Arxiu Nova Tàrrega

Ignasi de L. Camps Sarró, qui fou director i editor del setmanari Nova Tàrrega va morir ahir dimarts a la tarda a l'edat de 81 anys. Camps Sarró va agafar les regnes del setmanari i de la impremta Camps, que imprimia la revista des dels seus inicis, quan es va jubilar el seu pare, Francesc Camps Calmet, l'any 1975. Amb tot, Ignasi Camps ja feia temps que treballava a la impremta familiar (que va arribar a ser una de les més potents de tota la província de Lleida) i que escrivia al setmanari, on va seguir vinculat més enllà que aquest passés a mans de Josep Serra Teixidó (mort el passat mes d'abril).

L'any 1987 Ignasi Camps es va veure forçat a prendre "la decisió més important de la seva vida", com ens va explicar la seva filla Montse per al reportatge sobre els 75 anys de Nova Tàrrega (vegeu revista del 10 de maig), és a dir, va haver de tancar Arts Gràfiques Camps.

Aleshores va treballar a la impremta Virgili de Lleida fins que va muntar un taller d'enquadernacions artesanes aquí a Tàrrega, segons recorda la seva filla Mercè.

A fi de salvar la revista, Ignasi Camps va cedir la capçalera a Josep Serra, propietari d'EcoSerra, "per respecte al seu pare i evitar que es perdés la seva obra", asseverava Montse Camps Pàmies.

Ignasi Camps era "un destacat activista antifranquista i defensor de la llengua catalana. "Era una persona crítica però implicada en la vida cultural i política de la ciutat i del país", recorda Mercè Camps. Destaca per ser un dels fundadors de Convergència Democràtica a Tàrrega (amb qui va ser molt crític quan va governar la ciutat) i, com ens explica la seva filla Mercè, va ser membre actiu de l'Esbart Albada, membre del Grup de Teatre BAT i també va col·laborar amb el Cau o la Coral Infantil Mestre Güell. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article