El pes de la història

El pes de la història
El pes de la història

Editorial

LOURDES CARDONA

Hi ha moments a la vida que no som conscients del pes que té la història (tant la petita història de cadascú de nosaltres com la col·lectiva). Ens passa sobretot quan som joves i és a mesura que anem sumant anys que prenem consciència de la petjada que deixa en tots nosaltres.

Us confessaré que a mi el pes de la història de 'Nova Tàrrega' m'ha caigut a sobre ara que ja fa uns quants anys que ens relacionem, ara que he remenat els records per explicar-ne el seu origen i conèixer qui era el nostre fundador, Francesc Camps Calmet (us convido a llegir el reportatge que hi dediquem en aquest número).

Quan vaig arribar a Tàrrega, la revista i jo érem dues desconegudes. L'una recelava de l'altra; ella perquè no tenia referències meves i jo perquè desconeixia si seria capaç de fer la feina que m'encomanava. Totes dues ens hem respectat moltíssim des del primer dia i, amb el pas dels mesos i els anys (al setembre en farà cinc que ens vam conèixer), hem teixit una profunda relació fins al punt que, almenys jo, no entenc la meva vida sense ella.

M'agrada pensar que no l'he decebut i que he posat el meu granet de sorra a fer-la créixer, tot i que he comès errors (espero que no siguin tan greus com perquè ni ella ni vosaltres me'ls pugueu perdonar). Confio tenir temps per estar a l'alçada dels que m'han precedit i ser recordada per alguna cosa més que per ser la primera directora del setmanari!

Ells, tant el fundador, com els exdirectors i col·laboradors (que podem comptar per desenes), sí que han estat cabdals per la història de la publicació. Seu és el mèrit que aquest 10 de maig de 2019 puguem donar el tret de sortida a la celebració de 75 anys de 'Nova Tàrrega'. Conèixer (quina llàstima que no hagi pogut ser de primera mà!) què va dur al senyor Camps a editar la revista o què significava per al seu fill Ignasi de la mà de la seva família, no només m'ha descobert una nova dimensió de Nova Tàrrega sinó que ha incrementat la responsabilitat i seriositat amb què procuro fer la feina, per respecte a qui la va veure néixer i a totes les persones que l'han fet gran, inclosos vosaltres, els lectors, que heu contribuït a fer que la "Nova Targa" sigui patrimoni de tot Tàrrega.

Preneu aquestes paraules i tot el que preparem per commemorar el 75è aniversari de Nova Tàrrega com a homenatge i agraïment. Felicitats!

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article