El senador Raül Romeva envia un missatge als veïns de Tàrrega i els emplaça a votar ERC el 26M

Crònica Local

Els senadors republicans Raül Romeva i Sara Bailac
Els senadors republicans Raül Romeva i Sara Bailac | ERC-MES Tàrrega

El senador Raül Romeva, en presó preventiva des de fa més de 400 dies, va dirigir ahir unes paraules a la gent de Tàrrega a través d’un vídeo enregistrat al Senat. Romeva fa referència a les eleccions de diumenge i assegura que "Esquerra Republicana de Catalunya ha de tornar a guanyar les eleccions del 26 de maig, les municipals i les europees. És necessari que la veu republicana s’escolti arreu, en especial a les institucions, especialment els ajuntaments, que és on comença la República". Romeva va enviar "una abraçada a tota la gent de Tàrrega", conscient de les mobilitzacions que s’han fet i es fan per la llibertat dels presos polítics. Per Romeva, el projecte republicà és "inclusiu, just, ètic, solidari" i en referència als comicis electorals va valorar que "queden encara alguns dies de feina per fer amb tota l’ànima perquè ens hi juguem molt".

Al vídeo hi surt acompanyat per la també senadora targarina Sara Bailac, que explica que va "fer arribar tota la força que li envia la gent de Tàrrega i de la candidatua ERC-MES a les eleccions municipals". El vídeo fou enregistrat aquest dimarts al ple de constitució del Senat, unes hores en les que Romeva va poder sortir del centre penitenciari de Soto del Real.

Bailac va prometre el càrrec de senadora per imperatiu legal i "per la llibertat de les preses i exiliades polítiques", així com "per la República Catalana". La targarina va assegurar que "com a senadora i com a membre de la candidatura ERC-MES a l’Ajuntament de Tàrrega vetllarà per les necessitats de la ciutat que són competència de l’Estat". Així, l’equip d’ERC a Tàrrega treballarà des de les diferents institucions, Ajuntament i Senat, per "exigir el traspàs de la línia Lleida-Manresa a la Generalitat de Catalunya per fer-la una línia eficient", també "per l’ampliació i millora del manteniment de l’A-2", o "reclamar les inversions necessàries per mantenir i recuperar el patrimoni històric de la ciutat".

 

Propostes sobre infraestructures

D'altra banda, la candidatura d’Esquerra Republicana - MES a l’Ajuntament de Tàrrega reclama per al municipi la variant de la carretera C-14 que, seguint les directrius del POUM, està prevista construir des del límit del terme entre Verdú i Tàrrega, fins trobar la carretera d’Agramunt prop del Mas de Colom. ERC-MES no s’oposa a possibles solucions momentànies, però l'única inversió que de veritat solucionarà el problema de la mobilitat a Tàrrega és la construcció de la variant. Altres poblacions i carreteres de la Generalitat, amb menys volum de trànsit, han vist solucionat el problema, i volen que Tàrrega tingui "la variant que es mereix".

ERC-MES ha criticat el deficient servei dels trens de rodalies de la R-12, el fet de que no es complementen els horaris de serveis de busos i ferrocarril, i han destacat que ara mateix no és prioritari el canvi d’ubicació de l’estació d’autobusos per construir-hi al seu lloc un pavelló firal de petites dimensions. També han indicat que l’indret proposat per a la nova estació d’autobusos té greus problemes d’accés, i que pot provocar un col·lapse del trànsit a la zona del carrer sant Pelegrí i del pas a nivell, mentre no s’executi la variant de la C-14.

La candidatura afirma que "ara és l’hora de construir la gran infraestructura firal polivalent que Tàrrega necessita. El pavelló firal s’hauria de fer a la zona reservada per a equipaments, a la rotonda de Sant Martí, i hauria de disposar d’una àmplia zona verda i d’un espai contigu per a aparcament gratuït d'almenys 500 vehicles".

ERC-MES creu que Tàrrega necessita infraestructures de recàrrega elèctrica de vehicles, d’una xarxa de servei elèctric de qualitat i una millora de la mobilitat i la convivència de vianants, ciclistes i automobilistes.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article