El primer regidor d'ERC a Tàrrega passa el relleu a la seva néta

Crònica Local

Ramon Vallverdú amb la seva néta. Alba Pijuan Vallverdú
Ramon Vallverdú amb la seva néta. Alba Pijuan Vallverdú | Esquerra Tàrrega

Ramon Vallverdú és avui un dels exregidors de l’Ajuntament de Tàrrega que ha assistit a l’acte de commemoració del 40è aniversari dels ajuntaments democràtics. Vallverdú, nascut a Anglesola el 1929 -telefonista, tapisser i cafeter- va decidir, després de llargues converses amb Víctor Torres al ja desaparegut Cafè Espanya, encapçalar la llista d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) en les primeres eleccions democràtiques a l’Ajuntament de Tàrrega. Va resultar escollit convertint-se en el primer regidor que va tenir el partit republicà a la capital de l'Urgell, entre 1979 i 1983, època en que també va presidir la junta local d’ERC. Posteriorment,  durant la legislatura 1987-1991 va a ocupar el lloc de regidor d’Urbanisme i, a més, va ser nomenat tercer tinent d’alcalde.

Va abandonar la política activa, que no la lleialtat a un ideal i a una manera de veure la vida, per deixar pas a la joventut. El partit va reconèixer la seva tasca el 2007 amb la insígnia Francesc Macià i, posteriorment, amb una placa commemorativa en l’acte “30 anys d’ajuntaments democràtics” celebrat a la seu del partit a Barcelona l’abril del 2009.

Enguany, 40 anys després, la seva néta, Alba Pijuan Vallverdú, que sempre l’ha tingut com a referent polític, n’agafa el testimoni ocupant la segona posició en la candidatura que Esquerra Republicana de Catalunya - Moviment d'Esquerres (ERC-MES) presenta a les eleccions municipals del 26 de maig a Tàrrega.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article