Càpsula 62. Tanca l'aigua!

Càpsules de TIC

per Ramon Oromí

Firmes NT, Gent NT

Càpsula 62. Tanca l'aigua!
Càpsula 62. Tanca l'aigua! | Lulus Photography on Unsplash

La publicació d'aquest número de la Nova Tàrrega coincideix amb la celebració del Dia Mundial de l'Aiguaunwater.org que ens convida –comunitàriament i individualment– a reflexionar sobre l'ús (i abús) de l'aigua i sensibilitzar-nos per a una millor sostenibilitat ambiental i l'accés a aquest bé tan preuat. En els últims temps, el sector tecnològic ha procurat moltes innovacions que proposen solucions intel·ligents que faciliten l'estalvi d'aigua. A la càpsula d'avui, en repassarem alguns dels més recents.

 

A l'ampolla

Ecomo és una ampolla intel·ligent que sacsejant-la, ofereix informació de la qualitat d'aigua que conté, a través de la pantalla LED que té integrada i és capaç d'eliminar la major part de contaminants químics que disposa gràcies al seu sistema de filtratge. Disposa d'aplicació mòbil que ofereix les seues característiques detallades, a més d'altres funcions com l'històric del líquid ingerit.

 

A la dutxa

EvaDrop Smart Shower és un petit giny que es col·loca al capçal de la dutxa i ajudar a estalviar fins a la meitat de l'aigua que s'hi consumeix. El seu sensor intern el fa capaç de regular el flux i pressió de l'aigua depenent de la distància de qui en fa ús, minimitzant el malbaratament d'aigua. A través de la seua aplicació mòbil, pot establir les seues preferències de temperatura, flux d'aigua i durada i consultar les estadístiques del consum d'aigua i del temps que es passa sota la dutxa, i comparar-nos amb la resta d'usuàries que utilitzen aquest widget.

Hydrao es presenta com la dutxa pedagògica. Aquest ruixador incorpora llums leds –que funcionen amb una turbina interna– i canvien de color de verd a groc o vermell, depenent del nivell de consum d'aigua. Com no podria ser d'altra manera, a través de la seua connexió Bluetooth permet consultar l'històric d'aigua emprada.

Livin vol solucionar el malbaratament d'aigua que es produeix durant aquella estona en què hom obre l'aixeta i espera que surti que s'escalfi l'aigua, tot mesurant la temperatura amb la mà. Aquesta dutxa intel·ligent actua a partir de les instruccions llençades des del mòbil, avisant-nos quan arriba a la temperatura desitjada, minimitzant el consum.

 

Al quartet de rentar

Xiaomi MiniJ és una rentadora intel·ligent, amb una capacitat de 3 quilos i 8 programes de rentat. El seu sensor permet optimitzar el consum de detergent i aigua i pot ser controlada remotament a través dels dispositius mòbils.

La Samsung AddWash incorpora funcions intel·ligents que facilita la integració amb el mòbil, oferint informació del progrés del programa de rentatge i escurçant-ne la durada, gràcies a la tecnologia ecobubble.

La gamma de rentadores TWNWash porta a l'extrem l'estalvi i l'eficiència energètica. A més, amb la seua aplicació permet connectar-hi per controlar la bugada, realitzar un diagnòstic quan alguna cosa no rutlla bé i avisa el servei tècnic.

 

A la pica

Sonic Soak és un dispositiu portàtil per a la neteja que utilitza la tecnologia d'ultrasons per eliminar la brutícia i els bacteris dels aliments i del parament de la llar.

 

Al defora

Rachio és un sistema de reg intel·ligent, que permet controlar i automatitzar els aspersors del jardí, i tenint en compte la climatologia i les característiques del terreny, promet estalviar fins a un 50% del consum d'aigua.

Tanco la porta d'aquesta càpsula recordant-me que totes aquestes màquines tan intel·ligents, sense la nostra acció i bona voluntat, no poden fer real aquest canvi. Bona quinzena! 

Trobaràs tots els enviaments anteriors a capsulesdetic.wordpress.com.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article