Càpsula 60. Se'n va al mercat!

Càpsules de TIC

per Ramon Oromí

Firmes NT

Càpsula 60. Se'n va al mercat!
Càpsula 60. Se'n va al mercat! | Matt611 (Wikimedia)

A hores d'ara, ja deus estar saturada amb tantes notícies i anuncis vinculats al Mobile World Congress, que ben aviat omplirà els recintes firals i els carrers de Barcelona. Malgrat això, produeixen un cert efecte encantador i qui més qui menys, sucumbeix a la curiositat davant les seues propostes, que tenen la capacitat de generar noves necessitats, expectatives i inquietuds, que abasten tots els àmbits públics i privats de les persones.

Aquesta bogeria transcendeix l'esfera tecnològica, i produeix un gran impacte econòmic de centenars de milions d'euros al territori, s'arriba a convertir en un poderós altaveu per visibilitzar, manifestar, denunciar, explicar-se... –o per col·lapsar-ho tot– per fer prevaldre els drets i llibertats d'alguns col·lectius.

Per tot això, com una versió renovada de la cançó de la masovera, et proposo repassar l'agenda per no perdre't cap de les fites TIC d'aquests dies.

 

#MWC19

mwcbarcelona.com Del 25 al 28 de febrer, a Barcelona (acreditacions a partir de 799 euros). Què podem dir que no hagis sentit encara? Resumint-ho molt, és un espai on la indústria de la telefonia mòbil marca i ensenya paquet, i sobretot, facilita la trobada entre l'elit –CEOS, propietaris i altres alts càrrecs– amb emprenedores, startupers i expositores. Seria injust, però, no reconèixer totes les innovacions tecnològiques que s'hi presenten i que segur que desembocaran en avenços culturals, socials, educatius, sanitaris...

No és estrany que a l'ombra d'aquest gran esdeveniment, hagin nascut altres iniciatives que intenten acostar aquestes tecnologies mòbils a la ciutadania, i exposin les conseqüències i les oportunitats del seu ús i l'aplicabilitat en el nostre dia a dia.

 

#4YFN19
4yfn.com Del 25 al 27 de febrer, Barcelona (acreditacions a partir de 299 euros). Sisena edició d'un esdeveniment que explora, a quatre anys vista, l'evolució de les tecnologies que marcaran el futur i convoca les empreses emergents i les emprenedores del sector mòbil per tal que hi presentin els seus nous productes i serveis.

 

#mWeekBcn19

mweek.com Del 14 al 23 de febrer, a Barcelona, Girona, Lleida, Igualada, Reus i Ribera d'Ebre (gratuït). Tercera edició d'aquesta setmana llarga dedicada a promoure la reflexió sobre l'impacte de la tecnologia en la nostra societat i la transformació digital de l'ésser humà. Hi ha més de 170 activitats programades entre conferències, experiències i tallers, exposicions, visites guiades i activitats familiars.

 

#MobileSocialCongress

mobilesocialcongress.cat 26 i 27 de febrer, Barcelona (gratuït). Quarta edició d'aquest punt d'encontre i reflexió ciutadana sobre els models de producció i consum TIC vigents. Vol despertar consciències davant les greus vulneracions de drets humans i impactes ambientals i ofereix alternatives centrades en la sobirania tecnològica i les opcions d'electrònica justa. El que vindria a ser la cara oculta del Mobile World Congress, vaja.

 

#YoMoBCN

mwcyomo.com Del 26 de febrer al 2 de març, a la Farga de l'Hospitalet (gratuït). The Youth Mobile Festival és un festival de mòbil adreçat a adolescents, famílies i educadores d'arreu de l'estat, amb un munt d'activitats científiques i tecnològiques, amb els objectius de contribuir al desenvolupament de les capacitats STEAM i desvetllar noves vocacions digitals.

 

#MobileLearningAwards

mschools.mobileworldcapital.com 28 de febrer, a Barcelona. Setena edició d'un concurs que busca reconèixer les experiències educatives innovadores i que integren de les tecnologies digitals, a arreu de Catalunya.

Doncs això. Oh lai, la!, i bona quinzena. Recorda que pots recuperar les seixanta càpsules publicades a Nova Tàrrega al capsulesdetic.wordpressc.com.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article