Plorem amb vosaltres

Imatge artística d'un moment de la concentració silenciosa en record del petit mort a les piscines
Imatge artística d'un moment de la concentració silenciosa en record del petit mort a les piscines | Jaume Solé

Editorial

"Ploreu amb nosaltres". Era la petició que feia un dels germans de l'infant que dissabte passat va perdre la vida mentre es banyava a les piscines municipals de Tàrrega. Ho hem fet, tota la ciutat ho ha fet. La sang se'ns va glaçar en saber que aquella calorosa tarda de principis d'estiu començava el pitjor dels inferns per a la seva família; i hores d'ara encara ens tremola la veu en recordar la que passarà a la història com la revetlla de Sant Joan més trista en dècades.

Avui podria dedicar aquest espai a altres assumptes (a parlar de l'aberració d'haver alliberat els membres de La Manada, per exemple), però prefereixo lloar l'exemplar actitud que la societat targarina ha demostrat davant aquesta tragèdia. És la meva manera d'abraçar la mare de Thierno (no em vull ni imaginar el seu dolor, no puc) i la resta de la família. Permeteu-me la llicència.

Les imatges del minut de silenci convocat aquest dilluns a la plaça Major en  record del menut, que va aplegar centenars de persones davant l'ajuntament, parlen per si soles. No necessiten comentaris. Com també és prou eloqüent l'allau de solidaritat de tanta gent anònima per ajudar la família a traslladar el cos del petit al Senegal.

Ambdues imatges tenen cert efecte balsàmic, capaç de contribuir a mitigar el dolor que com a membres de la comunitat sentim, i també poden ajudar a fer una mica més suportable el sofriment de la família i els amics de l'infant. 

Contribuir a intensificar el patiment dels familiars de les víctimes és el darrer que voldria fer cada cop que, malauradament, em toca informar de tragèdies com aquesta. El meu deure és explicar la realitat, per molt dolorosa que resulti; però miro de fer-ho amb cura i respecte, atencions que mereixen sempre les persones, sobretot quan pateixen. Els periodistes també plorem amb les víctimes, no ens n'hem d'avergonyir, perquè això no ens fa pitjors professionals. Ans al contrari.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article