El preu d'un màster

Editorial

L'una diu que no troba el seu treball de final de màster; l'altre que no recorda haver anat a classe ni haver fet exàmens; a un tercer se li atribueix un màster que realment era un curs formatiu... Esclata la polèmica, un altre cop, a les files del Partit Popular i lluny d'assumir responsabilitats els protagonistes d'aquesta vergonyosa història treuen pit i amaguen la porqueria sota l'estora.

En un altre país, algú (sigui polític o no) a qui se li qüestionés seriosament el currículum, com passa amb Cristina Cifuentes, dimitiria ipso facto. Però aquí no. Ja ho va dir ella mateixa en un vídeo que va publicar a les xarxes socials, "para atrás ni para coger carrera". Si rectificar és de savis, per què no ho fa? Com és que tot el partit arreplega files i defensa a ultrança el que les proves aportades per eldiario.es, el mitjà que va destapar el cas, contradiuen? Costa de digerir, sincerament. 

Hem vist i sentit la presidenta de la Comunitat de Madrid defensar-se amb una seguretat i supèrbia fora mida que ens podria fer pensar que té raó, que és víctima d'una conxorxa en contra seva. Però l'actitud del seu partit, la tessitura en què s'ha trobat Ciutadans a Madrid (que finalment n'hauria demanat la dimissió) i, sobretot, la reacció de la universitat en entredit, la Universidad Rey Juan Carlos (USJC), fan que ens ho traguem del cap tan ràpidament com algú o altre hauria d'haver assumit responsabilitats en aquest afer.

Des del 21 de març que es parla del suposat màster de Cristina Cifuentes (és el cas més sonat, però hi hauria altres càrrecs del PP amb títols poc lícits), l'existència del qual encara no s'ha aconseguit acreditar, i des d'aleshores l'única persona que ha plegat és la sotsdirectora de l'Instituto de Derecho Público, organisme vinculat a la URJC que va organitzar el famós màster, en el càrrec des de finals de l'any passat. Laura Nuño sosté que ha pres aquesta decisió per "manca de confiança" i afirma que desconeixia que Cifuentes fos alumna del màster. Alhora, nega que la firma que apareix a les actes que convalidaven algunes assignatures a la presidenta madrilenya sigui la seva. Tot plegat tufeja.

Ho fa perquè no només posa a la corda fluixa la credibilitat d'un partit (per a molts el PP ja fa temps que no en gasta) sinó també la d'una universitat. Fereix el prestigi d'aquesta institució docent en concret i, de retruc, de la resta. I a quin preu? El d'engreixar el CV d'un o uns quants polítics. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article