"Joves, us volem aquí"

Carles Giribet durant el parlament que va oferir en presentar la seva candidatura
Carles Giribet durant el parlament que va oferir en presentar la seva candidatura | Lourdes Cardona

Editorial

LOURDES CARDONA

El nou president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Carles Giribet, és pare de dos fills en edat de començar a teixir el seu futur professional. S'hi adreçava directament en el seu discurs un cop escollit nou president de l'entitat en relleu de Delfí Robinat el passat 20 de juny. "Joves, us volem aquí", ho deia en general quan esperonava els seus companys empresaris a buscar la fórmula per aconseguir retenir el talent jove i també a títol personal, mirant als ulls dels seus fills, com si els prometés amb la mirada que des de la Cambra targarina, la darrera a culminar el seu procés de renovació, s'hi deixaria la pell per garantir-los un futur il·lusionant aquí, a casa. 

Aquest compromís amb el jovent és el principal missatge que Giribet va llençar en presentar la seva candidatura per presidir l'ens que engloba fins a 3.000 empreses de l'Urgell, el Pla d'Urgell i la Noguera, just abans d'una votació en què va rebre el suport unànime dels membres del ple de l'entitat. 

En adreçar-se a la Generalitat, representada en l'acte per la secretària general del Departament d'Empresa i Coneixement, Marta Falip, Giribet va reclamar "una via de comunicació més estreta i transversal" amb les administracions, així com les "millores en infraestructures que el territori necessita" per atreure noves inversions. 

Però va criticar que la nostra societat "no és capaç" de retenir els joves. "Cal treballar per la integració dels nouvinguts i perquè el nostre jovent no se'n vagi. Volem que tinguin oportunitats per quedar-se", va afirmar en el seu parlament. De la mateixa manera va convidar els inversors que omplien la sala a ser "valents" i invertir per tal de revertir aquesta situació i garantir un futur a les generacions que pugen. Tot fent autocrítica (ja que va admetre que "les empreses demanem experiència als nostres treballadors" i bé que algú ha de facilitar que els joves l'obtinguin), el nou president de la Cambra de Comerç va afirmar que "l'experiència i la joventut han d'anar plegades".

El seu predecessor, que també va pronunciar unes paraules, va asseverar que la Cambra ha de "defensar els interessos de les empreses i no fer política", però el cas és que sí que en fa. Com va assegurar en una entrevista Silveri Caro, "tots fem política" i apostar per un model empresarial que generi oportunitats per a la joventut també ho és. Un model que, com a mare, voldria que fessin seu tots els empresaris del país.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article