Presentació de la Cambra 2019

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

CARLES GIRIBET JORNADA, president de la Cambra de Comerç de Tàrrega

Benvolguts empresaris,

Fa poc més de dos mesos que vaig ser escollit per presidir la Cambra de Comerç de Tàrrega. És un repte més a la meva vida. I ho és, perquè he de saber compaginar la meva feina amb el compromís que comporta la nostra Cambra. Així les coses, sóc conscient que m'exigirà una nova manera de fer i organitzar les tasques del dia a dia, així com un entrenament a fer canvis tant organitzatius com d'adaptació als nous moments que s'apropen, tant a nivell empresarial com personal, perquè estic convençut que els canvis seran importants però a la vegada estimulants. 

Estic segur que tot canvi o transformació requerirà cada vegada més comptar i confiar molt tant en la gent que tenim a la vora, com en els que ens vénen de fora, haurem de ser molt més participatius, oberts i evitar creure que els èxits sols són d'un mateix. Hem de treballar en equip, amb unió, compartir els projectes, els bons resultats i també els no esperats. 

Els que formem part de la nova Cambra de Comerç de Tàrrega així ho creiem, estem convençuts que tots hi aportarem la nostra visió i experiència i sobretot molta motivació per impulsar i donar resposta, la més encertada que puguem, a les empreses, a la gent i al nostre territori. 

Sense el compromís d'aquest equip, no m'hauria plantejat mai poder dir sí a aquest projecte. A tots ells, gràcies.

Un dels punts comuns i més complexos que se'ns presenta és saber interpretar quines regles de joc ens portarà el futur pròxim, ja que l'avançament és una de les garanties per no perdre'ns i quedar-nos fora de joc, ja que de ben segur els canvis són a prop i haurem d'estar preparats, però hem de començar ara, demà ja pot ser tard.

Tot apunta que haurem de fer un esforç, i fer canvis en la nostra gestió, no val allò d'"així sempre s'ha fet, i així sempre es farà". 

Diversos estudis d'economia apunten que qualsevol empresa que no incorpori d'alguna manera la digitalització i un ràpida adaptació a les noves tecnologies abans de deu anys serà difícil que pugui sobreviure. De fet la lectura exacta deia cinc anys, però deixeu-me no ser tan catastròfic. Però ens hi hem de posar.

Com a Cambra de Comerç, som un equip que cobrim totes les àrees empresarials del nostre territori. El més urgent és motivar aquest jovent que hem preparat tant, perquè són Ells qui ens han de configurar com han d'ésser les empreses del demà. Els hem de fer confiança i els hem de dir que Lleida té un potencial inimaginable. Algú recorda què era el Sillicon Valley abans de les empreses tecnològiques? Intentarem aportar idees perquè les nostres empreses tinguin una resposta a tot allò que ens pugui fer créixer, vendre millor, reforçar la nostra estructura financera, fer estructures d'equip humà diferents, haurem d'incorporar talent que ens ajudi a fer les coses a mesura que el món avança.

També necessitem que tots ens doneu la vostra visió, preocupació i inquietuds, ja que així entre tots conformarem idees empresarials, unificant el que més ens convingui, tenint en compte la nostra idiosincràsia i el nostre territori, la nostra gent, la sostenibilitat, el nostre medi… tots tenim la responsabilitat de ser-ne partícips, i ho farem.

La Cambra de Tàrrega també té una funció molt important, ser la veu de totes les empreses que conformem aquesta demarcació. Som unes 2.500 i tant les institucions, administracions i polítics ens han d'escoltar. Som un equip que juntament amb tots vosaltres els hem de transmetre allò que Lleida necessita ja que també contribuïm a fer Catalunya i a fer Estat. Com a província representem quasi el 40% de tot el territori de Catalunya, hem de tenir el pes que ens mereixem, les infraestructures que ens mereixem i el mateix tracte educatiu i formatiu que qualsevol altra província catalana. Hem de ser conscients que Lleida perd població, perd atractiu per a la gent, hem de fer un esforç per integrar a tothom i ens hem de convèncer primer nosaltres que tenim un territori còmode per viure, ple d'oportunitats i que s'hi pot fer tot allò que un vulgui. Tots hi cabem i ens ho hem de creure, així el nostre jovent, que és la nostra renovació, també es convencerà que és així. Els necessitem.

Amb tot això m'agradaria que confieu en aquesta entitat i que la feu vostra, que la vegeu com jo, una Cambra nostra, que li hem de donar més força, que té les possibilitats que vulguem. I no dubteu que farem el que convingui per desenvolupar les idees o solucions que entre tots puguem aportar que ens puguin ajudar a millorar en tots els aspectes.

En un altre ordre, com ja sabeu, l'any 2010 es van eliminar les quotes camerals, però si volem que sigui la Cambra que ens representi, que pugui donar resposta a tot allò que se'ns planteja, no la podem deixar de banda, l'hem d'aprofitar, la tenim a la nostra capital de comarca i val la pena que li donem un nou impuls. La força d'aquesta Cambra ha de ser la vostra força.

Per acabar, vull dir-vos que el plenari, el comitè executiu i un servidor som coneixedors que cada sector i que cadascun d'ells necessita una veu adaptada i diferent, crec que junts podem fer una gran tasca ja que tenim moltes ganes d'empresa, de territori, de país i una altíssima dosi d'il·lusió. 

A tots, molts encerts i molta sort.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article