La segona part del Tripartit del 155: després de Tàrrega, el Consell Comarcal

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

JUNTS PER TÀRREGA

Primer va ser a l'Ajuntament de Tàrrega: un pacte Tripartit del 155 entre ERC (1.716 vots i 5 regidors), CUP (1.128 vots i 3 regidors) i PSC (859 vots i 2 regidors) va apartar del govern de la ciutat Junts per Tàrrega, tot i guanyar les eleccions municipals amb 2.436 vots i 7 regidors. A més a més, aquest acord es va fer per part d'ERC i de la CUP traint els seus compromisos electorals, ja que els respectius caps de llista van manifestar públicament i en campanya que "no pactarem amb cap partit del 155". 

Lluny de practicar amb la tan anhelada unitat de l'independentisme, dilluns de la setmana passada vam poder veure la segona part del Tripartit del 155: en aquest cas, al Consell Comarcal de l'Urgell. L'aritmètica a l'ens comarcal era similar a la de Tàrrega: 9 consellers comarcals de Junts, 8 d'ERC, 1 de la CUP i 1 del PSC. Tot i haver fet una oferta de govern conjunt entre Junts i ERC, els republicans han preferit pactar amb la CUP i els socialistes per ostentar la presidència al Consell Comarcal de l'Urgell. Junts per Tàrrega ho tenim clar: no compartim cap pacte amb un partit que va votar a favor d'aplicar l'article 155 de la Constitució espanyola, sigui on sigui i faci qui el faci. Per nosaltres, l'1 d'Octubre, la unitat de l'independentisme i els presos i exiliats polítics han de prevaldre sempre. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article