Els presos polítics confessaran haver "violat la llei" per poder sortir en llibertat

Imatge del tribunal del judici del procés, amb Manuel Marchena al mig, el 18 de desembre de 2018
Imatge del tribunal del judici del procés, amb Manuel Marchena al mig, el 18 de desembre de 2018 | Pool Efe

Filòleg. Proveïdor de serveis lingüístics. Professor de llengua i literatura. Fa una peculiar anàlisi de l'actualitat (local o no) amb una alta dosi d'ironia. El trobareu un cop al mes al setmanari. Si bé Aguilar també col·labora amb un altre espai l'objectiu del qual és donar a conèixer els topònims locals a Noms Propis.

 

La notícia

La nova estratègia de la defensa dels líders independentistes que està jutjant el Tribunal Suprem es basarà en aquesta autoinculpació, que pren com a referent jurídic els recents casos del pederasta dels Maristes i de La Manada. Segons els lletrats, el precedent creat per Joaquim Benítez, condemnat a 21 anys de presó per abusos sexuals a menors, i els joves condemnats a 9 anys cada un per una violació en grup durant els Sanfermines del 2016, tots actualment al carrer, obriria una escletxa jurídica que possibilitaria la posada en llibertat immediata de Junqueras, Forn, Bassa, Romeva, Rull, Turull, Forcadell, Sànchez i Cuixart. "Només haurien de confessar que ells també han violat, encara que sigui la llei, per optar al mateix tracte que els precedents en què ens fonamentem", van apuntar fonts de la defensa. Ara caldrà veure si l'Alt Tribunal admet el recurs i com l'acusació popular, representada per Vox, gestiona la contradicció ideològica que podria suposar-li haver de condemnar un delicte d'aquestes característiques.

 

Crònica local

Podrien retirar la Creu de Sant Jordi a la Societat Ateneu per uns vincles relacionats amb porcs. L'entitat targarina, a la qual se li va concedir la distinció el passat 30 d'abril, podria veure com l'escàndol de Núria de Gispert l'esquitxa i acaba patint la mateixa dissort. El comitè que concedeix el premi, en reunió extraordinària, hauria deliberat que "tot aquell guardonat, persona física o entitat, que comparteixi opinió, accions o qualsevol similitud amb l'afer De Gispert serà privat, així mateix, del guardó". Cal recordar que De Gispert va renunciar a la Creu en fer-se pública una piulada en què relacionava l'exportació catalana de porcs amb la marxa de polítics unionistes de Catalunya. Val a dir que no s'ha especificat la vinculació trobada, tot i que es descarta que tingui cap relació amb Lo Tossino de Guixanet.

 

Política

La darrera enquesta del CIS reflecteix que les properes municipals seran les eleccions que generaran més entusiasme entre la ciutadania. El baròmetre del mes de maig mostra que, poc després de les generals, una àmplia majoria de l'electorat afronta els pròxims comicis "amb il·lusió", "amb molta il·lusió" o "amb summa il·lusió", sobretot l'oportunitat de gaudir d'una nova campanya, rebre propaganda a la bústia de casa i assistir als interessants debats de candidats. En aquest sentit, a la majoria dels pobles i ciutats del país, el baròmetre recull l'alta estima amb què els enquestats valoren els qui opten a presidir les corporacions municipals, que qualifiquen de "molt preparats" o "summament preparats" en tots els casos. En darrer lloc, cap de les mostres representatives de l'enquesta va considerar que la celebració de diverses campanyes tan seguides sigui "enutjós", "molt enutjós" o "summament enutjós".

 

Societat

Els Camps Elisis s'omplen de gent arran de la publicació d'una notícia que hi denuncia cruising i sexe al carrer. Durant el passat cap de setmana, aquest enclavament de la ciutat de Lleida va acollir milers de curiosos i aficionats atrets per l'efecte crida provocat per una informació donada a conèixer pel diari Segre. Segons el rotatiu, una comunitat de veïns de la zona ha denunciat "inseguretat i sexe a la via pública", la qual cosa hauria estat el detonant de l'èxit de visitants. Durant tres dies, els Camps Elisis van acollir concerts i activitats lúdiques per amenitzar la massiva presència de forans i locals a la recerca d'aventures.

 

La contra
Tanca Arizona per sequera. Deu ser el canvi climàtic. Ha estat un plaer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article