Tinder impulsa una app per posar en contacte ocupadors i desocupats

Possible imatge promocional de la nova 'app' de Tinder
Possible imatge promocional de la nova 'app' de Tinder | iStock

Filòleg. Proveïdor de serveis lingüístics. Professor de llengua i literatura. Fa una peculiar anàlisi de l'actualitat (local o no) amb una alta dosi d'ironia. El trobareu un cop al mes al setmanari. Si bé Aguilar també col·labora amb un altre espai l'objectiu del qual és donar a conèixer els topònims locals a Noms Propis.

 

La notícia

En el marc del Mobile World Congress (MWC), que es va celebrar a Barcelona la setmana passada, l'empresa líder en contactes a la xarxa va presentar una primícia que pretén pal·liar l'atur i, sobretot, les dificultats dels joves per accedir al mercat laboral. La nova aplicació, basada en la modalitat dels microjobs, només exigeix tres requisits: disponibilitat immediata, que siguin relacions de curta durada i sense compromís. "És com el Tinder normal, però per cardar-se la classe treballadora", va aclarir un dels responsables de la marca, que també va vaticinar la bona acollida d'aquesta app "en una societat acostumada a rebre". De fet, una de les innovacions d'aquest nou Tinder és que, si un ocupador fa match i el candidat no li correspon, encara que es tracti de pràctiques no remunerades, l'app creua dades amb Treball per tal que perdi qualsevol prestació o ajuda. Tinder signa així un compromís amb l'explotació laboral que ja ha rebut l'aval de Govern i patronal i que no espera gaire oposició per part dels sindicats. Val a recordar que el MWC va tancar portes amb rècord de visitants i de benefici entre els proveïdors de serveis sexuals i els carteristes de la línia 9 del metro.

 

Crònica local

El Rei Carnestoltes haurà de pactar amb el PP, Ciutadans i Vox per poder assolir l'alcaldia de Tàrrega. Segons el darrer sondeig realitzat per Sigma Dos per a Nova Tàrrega, el partit ultralocalista Tàrrega Unida (TU) no sumaria prou regidors per obtenir la majoria absoluta, per la qual cosa necessitaria les adhesions de la resta de les formacions populistes del consistori per formar govern. El populisme de TU, així doncs, no seria suficient per enredar els targarins, ni tan sols la promesa d'aixecar un mur a la frontera amb la Segarra pagat pels agramuntins. TU afronta ara un inici de campanya sota l'amenaça d'escissió de l'ala més moderada del partit, coneguda per valorar la Fira de Sant Josep al mateix nivell que FiraTàrrega.

 

Política

Pablo Casado dona la volta a l'arc ideològic i apareix a les files d'Arran. Membres de l'organització independentista es van alarmar en veure que el fins ara president del PP, de marcada tendència neoliberal, apareixia en el seu espaitemps ideològic sense que ningú l'hi hagués convidat. Físics teòrics i tertulians coincideixen que les darreres declaracions de Casado sobre l'avortament i el català a l'escola, entre altres flirtejos amb Vox, haurien precipitat la caiguda del líder popular pel caire de l'extrema dreta i, doncs, el seu sobtat allunatge a l'extrema esquerra, un fenomen conegut com a forat de cuc electoral.

 

Justícia

Investiguen un cirurgià plàstic per coartar la llibertat d'expressió dels seus pacients. El col·lectiu d'afectats, agrupats sota l'eslògan "La gesticulació no és delicte", reclama poder-se expressar sense traves, més enllà dels límits del Botox que es van donar entre tots.

 

Salut

Provaran termòmetres i altres aparells de control mèdic en autònoms. Empreses del sector s'han adonat que el col·lectiu de treballadors per compte propi és la diana més fiable a l'hora de fer tests de qualitat dels seus productes, atès que identifiquen amb més seguretat que cap altre individu els falsos positius. "Tothom sap que un autònom no pot posar-se malalt, ni tenir sucre, ni febre", va aclarir un membre de l'OCU designat per fer el seguiment d'aquests controls. En aquest sentit, el Ministeri de Sanitat ja està treballant en la implantació del segell "Tested on freelancers", a semblança del ja conegut "Not tested on animals", emprat per la indústria dels cosmètics.

 

La contra

Gomet a la puta boca de l'Arcadi Espada.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article