Posem els drets al centre de la política

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

TERE SALA, candidata de la CUP de Tàrrega

GEMMA MINGUELL, regidora de la CUP de Tàrrega

A la formació de la CUP de Tàrrega tenim molt clar que la política municipal no és un tema menor, i que el país es comença a construir pels seus fonaments, que són els municipis i la gent que hi creix, hi viu, hi treballa, hi fa cultura i hi estima.

És per això que pensem que l'Ajuntament és una eina molt potent de transformació i d'empoderament i, com a institució més propera a la gent, ha de ser garant dels drets de tota la ciutadania. En aquest sentit, és important que totes les polítiques girin entorn de la igualtat i la participació, tant les de l'àrea social, com les urbanístiques, com les culturals o les esportives.

La igualtat implica tenir els mateixos drets, però també tenir la possibilitat d'exercir-los. Per això creiem que la Regidoria d'Igualtat hauria de tenir molta més entitat que no pas la que té ara mateix dins el cartipàs del consistori. Perquè no només cal fer campanyes per la igualtat de gènere, sinó que cal incorporar les polítiques d'igualtat i la perspectiva de gènere a la resta de regidories municipals. No només cal sensibilitzar sobre el respecte que es mereixen les persones amb altres capacitats, sinó que cal pensar l'urbanisme, la mobilitat, la comunicació, etc. des de la perspectiva de la diferència.

És vital garantir que totes les mesures que s'adoptin en política municipal tinguin la finalitat de vetllar per les persones perquè, a més, quan es posa el focus en les persones més vulnerables, s'acaba beneficiant a la immensa majoria. Per això estem per fer de Tàrrega un municipi inclusiu, on totes les persones sense excepció poden participar de la vida pública, i equitatiu per tal que totes les persones tinguin igualtat d'oportunitats, especialment aquells col·lectius invisibilitzats.

Els drets socials requereixen també una economia al servei de les persones i no a l'inrevés. Una economia que ha de contribuir a crear el màxim benestar. I el benestar fomenta una cultura rica i plural en un territori cohesionat. Un territori amb problemàtiques molt concretes que mereix ser escoltat i mimat.

Tàrrega s'ha de fer responsable, no només dels pobles agregats, sinó de la comarca de la qual n'és la capital i d'una província de la qual n'és una de les principals ciutats. No podem seguir lamentant-nos de les desgràcies mediambientals sense posar fil a l'agulla a casa nostra. Cada persona, cada casa, cada agrupació, cada associació, cada poble, cada comerç, cada indústria, s'ha de fer responsable de canviar tot allò que la faci insostenible. Aquesta responsabilitat és comuna. Però està clar que qui l'ha de coordinar, fomentar i liderar és l'Ajuntament, de la mà i donant resposta a la ciutadania, amb valentia, fermesa i molta pedagogia. Cal assumir la responsabilitat, sobretot en allò que és imprescindible per a tothom. Com per exemple l'aigua.

L'aigua és el bé més preuat tant per als éssers vius, com per a l'agricultura, com per a la indústria, com per al territori. La gestió de l'aigua simbolitza el màxim apoderament. La captació, el tractament per al consum, el subministrament, l'evacuació, el tractament de les aigües residuals, el reaprofitament, són fonamentals pel benestar del territori i qui l'habita, sense oblidar les aigües subterrànies de les quals n'és rica bona part del territori. I el nostre riu. El nostre riu d'Ondara del que sovint n'oblidem fins i tot el nom.

Aquestes qüestions i moltes altres han estat treballades abastament aquests anys per l'equip cupaire, amb propostes sovint menyspreades per l'equip de govern. Les persones que encapçalem la llista aquesta legislatura tenim la gran sort de comptar amb aquest treball, aquest bagatge i amb aquestes persones. L'equip humà de la CUP de Tàrrega és tan incommensurable com l'anhel de construir una societat més digna i justa, en un territori meravellós. No oblidem que la República es construeix dia a dia, persona a persona i poble a poble.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article