La CUP: per una Tàrrega valenta

Amb la finalitat d'oferir el màxim nombre de veus possible, el setmanari Nova Tàrrega també publica articles d'Opinió dels grups municipals dels diversos partits polítics, tinguin o no representació al consistori. Els trobareu també en aquest espai.

DANI ESQUÉ, candidat de la CUP de Tàrrega

MONTSE GARCIA, regidora de la CUP de Tàrrega i cap de l'oposició

Un cop passada la jornada electoral del 28-A, arriba el moment de pensar en les municipals que se celebraran d'aquí poc més de tres setmanes; des de la CUP de Tàrrega encarem aquestes eleccions amb les ganes de continuar aportant al municipi propostes valentes i una nova forma de governar i entendre la política.

Les passades eleccions, 1.165 persones van decidir confiar-nos el seu vot, era el primer cop que ens presentàvem a unes eleccions; i és amb aquesta força, i la voluntat de demostrar que existeixen alternatives a la política opaca que ja fa anys que ocupa la casa consistorial, que hem treballat com a oposició a l'equip de govern convergent, molts cops pràcticament sols. 

Podem dir que el nostre paper dins l'oposició ha estat propositiu, en el sentit que hem liderat la majoria de propostes noves i reivindicacions de l'oposició: el plantejament de la remunicipalització dels serveis públics, la denúncia dels privilegis dels regidors pel sol fet de ser-ho, l'exigència de separar la confessionalitat catòlica de la vida política, la reclamació d'un nou reglament de participació ciutadana en la redacció del qual se'n faci partícip la ciutadania, la lluita per destapar totes les irregularitats i incompliments de contracte en la gestió de la piscina municipal coberta i la seva remunicipalització, l'aplicació de fiscalitat progressiva en l'àmbit municipal, la reivindicació de la figura de Manuel de Pedrolo (política i literària) i la recuperació de la casa del carrer Major per museïtzar-la, la proposta de la recollida porta a porta, l'elaboració de propostes contra la pobresa energètica i l'emergència habitacional, el replantejament de la mobilitat urbana i l'aposta pel carril bici...

Amb tot, la legislatura no ha estat fàcil, ja que al davant hem tingut un govern amb una idea molt diferent de fer política, acostumat a fer i desfer sense cap tipus de diàleg. Els socis de Convergència, primer PSC i després ERC, han ballat al so de CiU en aquest sentit. Això ha dificultat la tasca de l'oposició, ja que ha suposat en moltes ocasions restringir l'accés a la informació que s'ha de debatre per tal que no hi hagi temps suficient per estudiar-la, votar contra les nostres propostes amb l'argument fal·laç que ja s'estan executant, no complir els calendaris acordats per processos participatius, o simplement negar-se a dur-los a terme... Tanmateix, a la vegada ha encetat en l'últim any una sèrie d'obres visibles en vista al proper 26-M; la vella política de sempre.

És per tot això que ens presentem amb ganes de continuar lluitant per canviar-ho tot i de demostrar que existeix una alternativa a la desídia política que ha governat l'Ajuntament els últims vuit anys, i ho fem amb una candidatura forta, amb el bagatge d'aquests quatre anys exercint el lideratge de l'oposició, representat en la figura de les companyes i companys que han sigut la cara visible del projecte, però alhora renovada, amb noves incorporacions amb energia i amb noves idees, i que també han estat actives i lluitadores al nostre municipi. I ho fem creient que el nostre no és simplement un projecte polític limitat a uns quants i/o per a benefici d'uns pocs, sinó que és un projecte per a tota la ciutadania i obert a tots aquells que vulguin implicar-se i/o aportar idees. Perquè, en definitiva, creiem en una Tàrrega valenta, transparent i participativa, que pot arribar a ser referent i exemple d'una autèntica política dedicada al servei de la ciutadania. 

Us animem a venir a conèixer aquestes persones que formaran part del nostre projecte, i us convidem a la presentació de la llista i els eixos bàsics del nostre programa, que farem el dissabte 4 a partir de les 11 a la plaça dels Comediants. Us hi esperem!*

* L'article es va publicar a l'edició de Nova Tàrrega del passat 3 de maig

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article