El senyor Serra i Ràdio Tàrrega

Imatge de Josep Serra davant el micròfon de Ràdio Tàrrega
Imatge de Josep Serra davant el micròfon de Ràdio Tàrrega | Arxiu Ràdio Tàrrega

Qualsevol publicació que vulgui ser plural ha de donar veu a tothom. Com que aquesta és la nostra voluntat, reservem un espai perquè els nostres lectors puguin enviar-nos els seus articles. Per tant, si teniu res a comentar, criticar, agrair o valorar, no dubteu en escriure'ns una carta a la directora i la publicarem a El Lector Opina. Ens els podeu fer arribar a l'adreça tarrega@segre.com juntament amb les vostres dades personals.

GEMMA PERIS, directora de Ràdio Tàrrega

Aquesta setmana passada moria Josep Serra Teixidó, conegut per a molts com el senyor Serra, un home lligat a la història dels mitjans locals de la nostra ciutat. Va ser director del setmanari Nova Tàrrega, però en aquest escrit volem fer memòria de la seva relació amb Ràdio Tàrrega ja des dels seus inicis, ara fa 65 anys. Una bona mostra del seu lligam amb l'emissora és que fins fa poc, mentre la salut li va permetre, va venir als dinars de col·laboradors de la ràdio.

La història de Ràdio Tàrrega va lligada a la vida de Josep Serra Teixidó, que va ser membre del patronat directiu de l'emissora durant força anys. De fet, pocs mesos més tard de la fundació, Serra Teixidó va entrar a treballar-hi com a l'home de la publicitat.

Cal destacar que el nostre home va ser un dels artífexs del Club de Amigos de Radio Tàrrega el 1956. Conjuntament amb Josep Pané, es van encarregar de les tasques d'organització i administració. Ser soci del radioclub volia dir gaudir de rebaixes comercials i de serveis en diferents establiments de Tàrrega i la província, i de sortejos diaris, excursions...

Però un dels al·licients destacats eren els descomptes i vals gratuïts per demanar el disc sol·licitat al llarg de programes com "Antena del club" o "Nuestros amigos, programan" i, més endavant, "Complaciendo con la música". Serra i Pané van idear dues categories, l'A i la B, i en funció d'això els membres del club pagaven 5 o 10 pessetes mensuals i tenien més o menys drets. El 1958 el club tenia més d'un miler de socis disgregats per cinc províncies. A mitjans dels anys seixanta, però, el Club va desaparèixer.

Als arxius de la ràdio ens n'ha quedat la revista a què els socis tenien dret gratuïtament. De periodicitat mensual, en van sortir 40 números anomenats "Altavoz del Club de Amigos de Radio Tárrega", "RT" i més tard "La voz del Urgel y la Segarra". La redacció de la majoria d'articles que hi havia va recaure a les mans de Serra Teixidó i de Pané Gené.

Serra també va participar en molts més àmbits de la ràdio. Per exemple va realitzar el programa esportiu "Stadium", un magazín provincial dirigit per Josep Pané on hi havia un concurs força exitós guionitzat pel mateix Serra.

L'equip de la Ràdio ens quedem amb el seu somriure, serè i discret, del dia de la inauguració dels nous estudis de l'emissora municipal, on no va voler faltar.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article