Artur Mas i els altres condemnats pel 9-N pagaran l'impost de les hipoteques

Ortega, Rigau, Mas i Homs abonaran un primer pagament de 4,9 milions d'euros
Ortega, Rigau, Mas i Homs abonaran un primer pagament de 4,9 milions d'euros | EFE

Filòleg. Proveïdor de serveis lingüístics. Professor de llengua i literatura. Fa una peculiar anàlisi de l'actualitat (local o no) amb una alta dosi d'ironia. El trobareu un cop al mes al setmanari. Si bé Aguilar també col·labora amb un altre espai l'objectiu del qual és donar a conèixer els topònims locals a Noms Propis.

 

La notícia

El Tribunal de Comptes, en col·laboració amb el Tribunal Suprem i el Govern espanyol, ha fallat aquesta mateixa setmana que Artur Mas, Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau seran els encarregats de pagar l'impost de les hipoteques, amb efectes retroactius des del 9 de novembre de 2014. Amb aquesta decisió, tots tres ens promouen una solució jurídica que salva el difícil escull de no saber a qui cal remetre la taxa: a la banca o als clients. D'entrada, els condemnats pel 9-N (data de la retroactivitat) hauran d'abonar 4,9 milions d'euros, una quantitat que s'incrementarà a mesura que es concedeixin nous préstecs hipotecaris. El Govern socialista descarta, doncs, suprimir un impost que ha estat considerat impopular també pels seus electors.

 

Crònica local

La creu gòtica de la plaça Major de Tàrrega podria lluir publicitat on actualment acull una inscripció franquista. D'aquesta forma, el consistori evitaria la polèmica de mantenir una tan infausta rèmora del Règim i, alhora, podria rendibilitzar la posició privilegiada que el monument ocuparà al nou espai públic, ja que la supressió de calçada i voreres situarà la creu al bell mig de la plaça. Cal recordar que a la peanya de la creu gòtica hi ha un gravat amb el text "A nuestros caídos, 1936-1939", que agermana la capital de l'Urgell amb el Valle de los Caídos.

 

Internacional

Cervera inclou la celebració del títol mundial de Marc Márquez dins la programació oficial de festes. Atesa la prolífica trajectòria del pilot i el fet que els cerverins ja s'han acostumat a festejar els seus triomfs cada any, la Paeria ha decidit que els actes relacionats amb les victòries de Márquez passaran a formar part del calendari estable d'esdeveniments de la ciutat, junt amb les representacions de La passió, l'Aquelarre o la Fira de Sant Isidre.

 

Cultura

En el marc de les celebracions del Dia de la Hispanitat, el passat 12 d'octubre, la princesa Elionor va rebre, de mans del rector de la Universitat Rei Joan Carles, el seu primer màster oficial, en aquest cas, en dret feudal. La Casa Reial també va confirmar que l'hereva està a punt de publicar la tesi 'Ius Maletractandi' i monarquia parlamentària: una reconciliació necessària, d'autors diversos i amb què obtindrà properament el doctorat. Val a recordar que Elionor ja va rebre, a començament d'any, el Collar de l'Insigne Orde del Toisó d'Or, emblema que precisament va lluir per primer cop amb motiu de la desfilada militar del 12-O.

 

La contra

Gomet negre per la mort de Stan Lee.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article