L'Urgell estudia implantar transport públic a demanda a partir del 2019

per Segre Tàrrega

Crònica Urgell

Presentació del pla per a la gent gran
Presentació del pla per a la gent gran

El consell de l'Urgell estudia implantar transport públic a demanda i ampliar l'oferta de servei de transport adaptat a partir del 2019. Aquestes són dos accions de les 22 plantejades a dur a terme en cinc anys, fins al 2023, en el marc del pla sectorial de serveis a la gent gran, que impulsa l'ens comarcal i que es divideix en deu línies estratègiques.

Les altres accions prioritàries, perquè van ser més votades entre els assistents a la presentació que va tenir lloc dimecres a Tàrrega, són fomentar el voluntariat de suport a la gent gran; acompanyar els professionals no reglats per millorar les seves condicions laborals i la seva formació, i crear equips professionals itinerants per donar serveis als diferents pobles.

El president del consell, Salvador Bonjoch, va explicar que "l'objectiu és mantenir el màxim de serveis per frenar l'èxode rural i millorar la qualitat de vida dels grans, ja que l'índex d'envelliment a la majoria dels pobles és cada vegada més elevat".

Bonjoch va afegir que han sol·licitat una ajuda al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) per contractar la persona que haurà de coordinar el projecte. La presidenta de la Diputació, Rosa M. Perelló, també va mostrar el suport de la institució al pla.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article