Tàrrega registra la mínima més baixa en un mes d'agost dels últims 22 anys

Crònica Local

LOURDES CARDONA
Malgrat que aquest mes començava amb temperatures que semblava que batrien rècords per l'elevades que eren (recordem que el mes arrencava sota els efectes d'una onada de calor generalitzada a tot Catalunya), la truita es va girar en menys d'una setmana. Així doncs, aquesta primera quinzena d'agost destaca perquè a Tàrrega s'ha registrat la mínima més baixa en un mes d'agost dels darrers 22 anys. Segons dades facilitades per Salvador Cos a 'Nova Tàrrega', caldria retrocedir fins a l'agost de 1995 per topar-nos amb temperatures nocturnes tan baixes com les de la setmana passada.

Les altes temperatures registrades a Tàrrega del dia 2 al dia 5 (situades entre els 37,1 graus i els 39,4) aviat passarien a la història a causa d'un acusat descens de les temperatures. I és que dels 39,4 graus de màxima registrats el passat dia 4 vam passar als 24,1 de màxima del dia 9, segons dades registrades a l'observatori de La Ravaleta. Però el termòmetre no només va registrar màximes notablement inferiors. Si bé feia cosa de dues setmanes que les mínimes rondaven els 20 graus nit rere nit (entre el 27 de juliol i el 8 d'agost), van començar a baixar el passat dia 9, quan amb prou feines van superar els 15 graus i van tocar fons l'endemà, quan es quedaren en només 11,5 graus.

Segons dades de Salvador Cos, feia 22 anys que a la ciutat el mercuri no reculava tant a l'agost ni tan aviat. "L'agost del 1995 destaca per ser més fresc del que és habitual. Aquell any no es van superar els 35 graus de màxima i es van registrar mínimes d'11 i 12 graus els dies 29 i 30", dues setmanes més tard del que ho han fet enguany.

Per contra, per trobar l'agost més calurós caldria recular fins al 1987, quan la màxima va fregar els 40 graus cinc dies seguits (el rècord foren els 43 graus del dia 15).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article