Tàrrega expressa el rebuig unànime contra la violència masclista

Crònica Local

Lliurament de premis del concurs de vídeos contra violència de gènere
Lliurament de premis del concurs de vídeos contra violència de gènere | Ajuntament de Tàrrega
En el marc del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, l’Ajuntament de Tàrrega va lliurar ahir els premis del seu concurs de vídeos de condemna d’aquesta xacra social. Es tracta d’enregistraments en format Lipdub (vídeo musical d’un grup de persones que sincronitza gestos i moviments amb una cançó). En aquesta segona edició s’han presentat cinc enregistraments per part dels alumnes del Pla de Transició al Treball (guanyadors en la categoria de centres educatius), la secció TRUC del CAU Tàrrega (guanyadors en la categoria d’associacions), Amics dels Escoltes, Escola Alba i Centre Ocupacional L’Espígol. A l’acte de lliurament de premis hi van participar l’alcaldessa Rosa M. Perelló; la regidora de Polítiques d’Igualtat, Núria Franquesa; i el regidor d’Ensenyament, Gabriel Lacambra. El missatge comú va ser clar: rebuig unànime a qualsevol forma de violència de gènere.

Campanya reconeguda per la Generalitat de Catalunya
L’acció també es va englobar dins la campanya de conscienciació Digues prou, no estàs sola, que vol ajudar a combatre i eradicar la violència de gènere. El conjunt de la campanya ha estat reconegut com a bona pràctica per part de la Generalitat de Catalunya i s’exposà el passat dilluns a Barcelona en unes jornades sobre violència sexual.

La iniciativa és fruit d’un grup de treball que engloba esforços de l’Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l’Urgell, el Centre d’Assistència Primària (CAP), el Servei d’Intervenció Especialitzada (SIE) de Lleida, els sindicats UGT i CCOO, Càritas, Creu Roja Urgell, Associació Alba, la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Les propostes, totes de caràcter gratuït, inclouen conferències, tallers, exposicions i cursos a més del concurs audiovisual esmentat.

Difusió del telèfon d’atenció a les víctimes
En el marc de la campanya, el passat dissabte també es llegí el manifest institucional i s’escenificà una enganxada de cartells amb missatges de denúncia vers l’assetjament sexual. L’Ajuntament de Tàrrega també ha enregistrat un vídeo de conscienciació amb la intervenció de regidors de tots els grups polítics del consistori i treballadors municipals. Així mateix, el bus urbà de Tàrrega du a la part posterior un anunci que difon el telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista. D’aquesta forma, el telèfon 900 900 120 es promou arreu dels barris de la ciutat. Aquesta línia d’atenció és gratuïta, confidencial i funciona tots els dies de l’any.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article