Tàrrega reivindica la funció mediambiental de la caça

La 18a edició de la Fira del Caçador rep milers de visitants gràcies a les exhibicions canines, eqüestres i de falconeria

Crònica Local

L'alcaldessa de Tàrrega amb un dels exemplars de la mostra de falconeria
L'alcaldessa de Tàrrega amb un dels exemplars de la mostra de falconeria | Ajuntament de Tàrrega

Tàrrega ha renovat una vegada més l’èxit de públic de la Fira del Caçador, esdeveniment que ja té "majoria d’edat" en assolir les 18 edicions. Així ho han expressat els seus organitzadors, la Societat de Caçadors de la capital de l’Urgell. L’entitat ha aconseguit que, any rere any, milers de visitants s’apropin fins al Càmping Municipal i ahir tampoc no fou una excepció. Aficionats a la pràctica cinegètica es van donar cita al recinte per passejar entre el centenar d’expositors dedicats a la roba i complements de caça, artesania, alimentació, vehicles, fauna de repoblació... No van faltar famílies amb ganes de passar una matinal amena i lúdica gràcies a un ampli programa d’activitats vinculades a la natura i l’esport, com les demostracions d’aus de falconeria, els concursos canins i els espectacles eqüestres.

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega - Memorial Felip Robinat Felip sustenta la seva raó de ser en la divulgació de la cinegètica com a element regulador del medi ambient i dinamitzador econòmic. Així ho va fer palès el president de la Societat de Caçadors, Benjamí Sala, en el decurs de l’acte inaugural. Per la seva part, l’alcaldessa Alba Pijuan Vallverdú va reiterar la necessitat de fer pedagogia per eradicar la imatge negativa que de vegades s’associa a la pràctica de la caça. "Cal posar en valor aquesta activitat com a reguladora de l’ecosistema i un dels motors econòmics del territori", va manifestar l’alcaldessa tot recordant els seus vincles familiars amb la Societat de Caçadors, de la qual el seu avi és president honorífic. "A casa hem viscut la caça en estreta relació amb el camp i la natura", va assenyalar. En nom de la Diputació de Lleida va intervenir la diputada Mercè Carulla, que va lloar Tàrrega per dignificar la caça, "la qual beneficia al desenvolupament de l’agricultura mitjançant els ingressos obtinguts amb els cotos". També van assistir a l’acte inaugural la diputada Rosa Maria Perelló; el president del Consell Comarcal de l’Urgell, Gerard Balcells; la regidora de Promoció Econòmica, Núria Robert; i el president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez.

Els gossos, principals protagonistes

Pel que fa a l’apartat caní, els nombrosos visitants van tenir ocasió de gaudir d’una nodrida exposició de gossos de races caçadores i d’esdeveniments com el 12è Concurs Nacional de Bellesa Canina i el 5è Open Agility Ciutat de Tàrrega, amb la concurrència de més de 300 gossos. Altres propostes foren el Màster Sant Hubert (prova que puntua la conducta del gos en relació al caçador i la peça); l’exhibició d’aus rapinyaires de falconeria vingudes de l’Aragó o l’espectacle eqüestre de Mediala. En l’apartat esportiu es van convocar competicions de diverses modalitats de tir amb arc, un dels clàssics del programa. La capital de l’Urgell dedica la Fira del Caçador a la memòria de l’enyorat veterinari targarí Felip Robinat Felip, el qual també impulsà la creació i el creixement del certamen.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article