Milers de visitants omplen la 17a Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega

Crònica Local

El diputat provincial Antoni Navinés va visitar el certamen
El diputat provincial Antoni Navinés va visitar el certamen | Ajuntament de Tàrrega

La Fira del Caçador Ciutat de Tàrrega va revalidar ahir diumenge la seva habitual afluència multitudinària de visitants. La 17a edició del certamen va atreure una vegada més milers de persones fins al Càmping Municipal – Espai Felip Robinat Felip. En aquest recinte s’hi van congregar un centenar d’expositors dedicats als articles de caça com roba, estris, vehicles, alimentació i complements. Si bé les activitats paral·leles dedicades al món animal es consoliden com a gran al·licient per al públic familiar. Es tracta dels concursos de bellesa i obediència canina; els espectacles eqüestres; o les demostracions de falconeria; juntament amb les competicions de tir amb arc. Tot plegat configura un amè aparador lúdic i econòmic del que suposa la pràctica cinegètica en el medi natural i el territori en general.

“Tàrrega és un referent per als aficionats a la cinegètica”, va apuntar el president de la Federació Catalana de Caça, Sergi Sánchez, en el decurs de l’acte inaugural. A la vegada, Sánchez va reivindicar el paper sostenible i conservacionista que exerceix el col·lectiu vers el medi ambient. Per la seva part, l’alcaldessa Rosa Maria Perelló va posar de relleu la fira com a plataforma de pedagogia per conscienciar la societat sobre els beneficis de la caça regulada. La inauguració va comptar també amb la presència del diputat provincial Antoni Navinés, coneixedor del món de la caça, qui va subratllar les oportunitats de dinamització econòmica que genera aquesta pràctica exercida amb cura i respecte cap a l’entorn natural. Navinés va rebre un reconeixement de la Societat de Caçadors de Tàrrega per part del seu president, Benjamí Sala.

La matinal, que també es va veure afavorida pel bon temps, fou l’escenari de l’11è Concurs Nacional de Bellesa Canina i del 4t Open Agility Ciutat de Tàrrega, amb més de 300 gossos participants. Per la seva part, Incanem Associació Canina va presentar lluïts exercicis d’ensinistrament. La capital de l’Urgell dedica la Fira del Caçador a la memòria del veterinari targarí Felip Robinat Felip, fundador del certamen. El seu llegat el mantenen vigent la Societat de Caçadors de Tàrrega i el Club Esportiu Felip Robinat Felip amb el suport de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Tàrrega, el Consell Comarcal de l'Urgell i la Diputació de Lleida.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article