Borges inaugura la nova planta extractora d'oli de llavors a Tàrrega reafirmant l'aposta pel territori

La inauguració esdevé un homenatge pòstum a Ramon Pont Amenós, president de Borges International Group i Borges Agricultural & Industrial Edible Oils fins a la seva mort

Crònica Local, Espai empresa

Josep Pont, actual president de Borges, flanquejat per l'alcaldessa de Tàrrega i el president del Consell Comarcal de l'Urgell
Josep Pont, actual president de Borges, flanquejat per l'alcaldessa de Tàrrega i el president del Consell Comarcal de l'Urgell | Lourdes Cardona

Tot i el volum creixent d’importacions d’oli cru d’Europa de l’est, Borges Agricultural & Industrial Edible Oils (BAIEO) segueix apostant per la producció local i referma el seu compromís de responsabilitat social i generació de valor en el territori, garantint així la traçabilitat dels seus olis de llavors. En aquesta línia s'ha pronunciat Josep Pont, president del Grup Borges durant la inauguració de la nova planta extractora d'olis de llavors que l'empresa ha construït a Tàrrega. Pont ha manifestat el compromís de l'empresa que lidera amb Tàrrega i la seva gent, alhora que ha demanat el suport de les administracions per facilitar l'expansió de la companyia a la capital de l'Urgell.

Amb aquesta inauguració, Borges Agricultural & Industrial Edible Oils culmina una part molt rellevant en l’execució del seu pla director, que contempla una inversió de 23,1 milions d’euros en el període iniciat el juny de 2018 i que acabarà el maig de 2022, amb l’objectiu d’incrementar la seva eficiència, competitivitat i sostenibilitat.

La major part d’aquesta inversió la concentra la construcció de la nova planta d’extracció d’oli de llavors i instal·lacions associades a l’activitat, a la qual es destinen 10 milions d’euros.

La nova extractora permetrà incrementar la capacitat productiva de la planta fins a un 30% i suposarà un estalvi de costos. També millorarà el rendiment del procés d’extracció incrementant la ràtio de l’oli obtingut en l’extracció d’oli de llavors, millorant la seguretat en tot el procés i la qualitat de les condicions de treball dels operaris. Aquest últim avenç permetrà reduir l’impacte mediambiental de les seves activitats mitjançant la disminució d’emissions de COV (compostos orgànics volàtils), així com del consum de vapor, electricitat i aigua, recursos necessaris per a l’extracció de l’oli, contribuint a la Sostenibilitat de les seves activitats.

La nova planta s'ha inaugurat aquest migdia en un senzill acte al qual han assistit unes 200 persones, entre les quals hi havia membres del consell d’administració de Borges International Group, membres de la família de Ramon Pont, i l'alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan. L'acte ha servit per homenatjar Ramon Pont Amenós, president del grup fins a la seva mort (el passat 14 de juny), així com la resta de membres de la família que fa gairebé 125 anys van impulsar-ne l'activitat. La vídua de Ramon Pont i els seus fills han descobert una placa commemorativa, que recorda la trajectòria de Ramon Pont.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article