La filial de fruits secs de Borges tanca l'exercici fiscal amb una facturació de 177,8 milions d'euros

Al tancament de l'exercici acumula un benefici net de 2,3 milions d'euros

Crònica Local, Espai empresa

Ametllers florits de la companyia
Ametllers florits de la companyia | Borges

Borges Agricultural & Industrial Nuts ha tancat aquest exercici fiscal amb una facturació de 177,8 d'euros i 35.191 tones comercialitzades de fruits secs, superant en un 2% i un 5% respectivament les xifres del quart trimestre de l'exercici anterior.

Un resultat que ha disminuït un 34,5% respecte a l'exercici anterior, els quals des de la companyia apunten a dos factors. D'una banda, la pressió a la baixa dels preus de la nou de Califòrnia; d'altra, que la companyia es troba en un any de producció OFF en el cicle anyer de producció dels pistatxers. Aquests dos factors han suposat una menor contribució de 2,8 milions del negoci agrícola al resultat consolidat de 2,3 milions, després de la millora del negoci industrial a 1,6, el qual incorpora l'efecte de la venda de la maquinària i instal·lacions de la unitat d'envasament de crispetes.

Borges, que cotitza al mercat continu de la borsa espanyola, ha registrat un EBITDA ajustat de 5,1 milions d'euros, mentre que en l'exercici anterior va ser de 8,1 milions d'euros. Aquestes xifres encara no contemplen els beneficis potencials del pla de desenvolupament agrícola de la companyia, PALM, iniciat amb la plantació de 1.152,6 noves hectàrees de les quals es va obtenir una producció de 117,7 hectàrees l'any passat. La companyia assegura que aquest projecte podria triplicar el resultat actual. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article