L'Ajuntament de Tàrrega sensibilitza sobre la necessitat d'adaptar les ciutats a les persones amb mobilitat i visió reduïda

Ruta urbana per detectar i experimentar en primera persona les dificultats d'accessibilitat

Crònica Local

Imatge de la ruta que s'ha fet aquest matí per detectar les mancances
Imatge de la ruta que s'ha fet aquest matí per detectar les mancances | Ajuntament de Tàrrega

L’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tàrrega ha fixat la millora de la mobilitat a la via pública com un dels eixos d’actuació del present mandat. Es vol pal·liar així les deficiències en accessibilitat que presenten carrers i places, les quals es fan més greus si es tracta de persones amb mobilitat i visió reduïda. En aquest sentit, la Regidoria de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient de Tàrrega ha fet visible avui aquesta problemàtica amb una singular acció de sensibilització: ha convocat una ruta pel nucli urbà amb usuaris de l’Associació Alba, membres de l’organització ONCE i personal tècnic municipal de Serveis Municipals i Urbanisme. El propòsit: fer una diagnosi i copsar de primera mà les dificultats de mobilitat que pateixen les persones amb discapacitat física o reducció de visió a l’hora de moure’s per la ciutat a peu o en cadira de rodes. Així mateix, els tècnics també s’han tapat els ulls i han usat un bastó de persones cegues per viure en primera persona la mobilitat reduïda.

La regidora de Serveis Municipals, Mobilitat i Medi Ambient, Teresa Sala, ha qualificat de molt positiva l’experiència i ha agraït la col·laboració de l’Associació Alba i l’ONCE així com la sensibilitat del personal tècnic municipal per participar en aquesta iniciativa. "Ha estat un gest significatiu que ajuda a sensibilitzar sobre la necessitat d’adaptar les ciutats a les persones amb mobilitat i visió reduïda", ha manifestat la regidora. "Els governants també hem de fer la mateixa reflexió i treballar per planificar ciutats més amables i sensibles vers tots els col·lectius, aplicant mesures que a la llarga beneficien el conjunt de la societat", ha assenyalat Teresa Sala.

Han participat també a l’itinerari Maika Cruz, tècnica de rehabilitació de l’ONCE; i Albert Esteban i Liz González, psicòleg i monitora respectivament del Centre Ocupacional Grup Alba.

Els problemes

Voreres estretes, desnivells o paviments en mal estat són algunes de les deficiències detectades com a mals endèmics dels nuclis urbans. Per fer una Tàrrega més còmoda i accessible, s’ha proposat entre altres mesures la instal·lació de senyals acústics o escales amb esgraons de color contrastat. La regidora Teresa Sala també ha avançat que l’Ajuntament de Tàrrega treballa per millorar la mobilitat i l’accessibilitat a l’espai públic, fet que es reflectirà en el proper pressupost municipal.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article