L'actual equip de govern de Tàrrega estudia el trasllat de l'estació d'autobusos

Alhora avala la construcció de la variant de la C-14

Crònica Local

Imatge de la C-14 al seu pas per Tàrrega
Imatge de la C-14 al seu pas per Tàrrega | Ajuntament de Tàrrega

Davant la possibilitat que la Generalitat de Catalunya projecti la construcció d'una nova estació d'autobusos al costat de l'actual estació de tren, l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Tàrrega, integrat pels grups municipals d’ERC i CUP, es mostra partidari d'enllestir el debat entres les persones expertes i interessades per valorar la proposta i prendre una decisió el més aviat possible. 

En el cas de l’estació de d’autobusos, la Junta de Govern Local celebrada el passat dimarts 23 de juliol va acordar que es programava una nova reunió amb el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya per estudiar el projecte per part del nou equip consistorial. "Cal fer evident que aquest projecte sempre s’ha tingut en compte i que en altres municipis on ja s'han unit les dues estacions, com Mollerussa i Cervera, funciona bé, ja que la majoria de persones usuàries són vianants. Hem de pensar, primer de tot, en els usuaris del transport públic, sobretot, estudiants i persones grans que van a peu i no disposen de vehicle privat. És una inversió d’un model que la Generalitat està aplicant amb èxit a molts municipis i la veiem amb bons ulls", assegura l'equip de govern local. 

"A priori, suposa una millora i condicionament del pas a nivell i de l'entorn de l'estació ferroviària i de la connexió de pas de vianants i ciclistes del centre amb els barris de Sant Eloi, el Cor de Maria i el carrer de Sant Pelegrí", sosté i afirma que "és un projecte interessant, però tècnicament encara s'han de tenir en compte les afectacions pressupostàries i urbanístiques sobre altres equipaments i infraestructures que Tàrrega necessita". 

Variant de la C-14

Pel que fa a la variant de la C-14 al seu pas per Tàrrega, els dos grups que conformen el govern local creuen que és un projecte necessari, prioritari i a executar en el menor temps possible, per afavorir la millora de la mobilitat, reduir la contaminació acústica i atmosfèrica i traslladar el trànsit de camions de gran tonatge de pas pel centre de la ciutat cap a aquesta via de nova construcció.

L’Equip de Govern responia així la carta publicada en aquest setmanari per Junts per Tàrrega, on defensava la necessitat d'ambdues infraestructures.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article