Cent anys de la Societat Ateneu de Tàrrega

La ciutat posa en relleu l'entitat com a "motor cultural" de la capital de l'Urgell

Crònica Local

Autoritats i responsables de l'entitat a l'acte de commemoració
Autoritats i responsables de l'entitat a l'acte de commemoració | Segre Tàrrega

El Teatre Ateneu de Tàrrega es va vestir dissabte passat de gala per acollir l’acte central de celebració del centenari de la Societat Ateneu de la capital (va nàixer el 8 de setembre del 1919), que es commemora aquest any amb més de mig centenar d’activitats. El president de l’entitat, Antoni Tàcies, es va mostrar "molt orgullós" d’arribar a aquesta efemèride ja que "cent anys només es compleixen un cop" i va explicar que "aquest acte pretén retre homenatge a totes aquelles persones que ho han fet possible". 

Per la seua part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va destacar que els ateneus mostren "la força cívica d’un poble" ja que "durant molt temps van ser les nostres estructures culturals d’estat". Talarn va assegurar que "la Societat Ateneu de Tàrrega és un referent social i un motor cultural". 

Finalment, l’alcaldessa, Alba Pijuan, va recordar els valors fundacionals de l’entitat: "Aglutinar cultura, lleure i vida social local." També hi va assistir el secretari general de Cultura de la Generalitat, Francesc Vilaró. L’acte, que va aconseguir omplir la sala del Teatre Ateneu, va tenir les intervencions musicals de Clara Arqué i les exhibicions de claqué de Jofre Costa. Al seu torn, Natàlia Lloreta, que està escrivint el llibre de l’entitat (que veurà la llum a la primavera), va fer quatre pinzellades de deu moments històrics del Teatre Ateneu, un dels edificis més significatius de l’entitat. Així mateix, a través de projeccions, diferents socis i antics presidents van explicar els seus records de la Societat Ateneu. La vetllada va acabar amb la inauguració d’un mural de Josep Minguell, que a partir d’ara donarà la benvinguda al local de socis de l’entitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article