Més de 1.500 infants passaran aquest estiu pels 33 casals inclusius de Quàlia

El Grup Alba ofereix activitats educatives de lleure en sis comarques

Crònica Local

Fotografia de família d'alguns dels infants que participen aquest estiu als casalets que organitza Quàlia a Tàrrega
Fotografia de família d'alguns dels infants que participen aquest estiu als casalets que organitza Quàlia a Tàrrega | Associació Alba

Des que van finalitzar les escoles a finals del mes de juny, uns 1.500 infants ja han passat pels casals d'estiu que ofereix Quàlia, el servei de projectes educatius i de lleure del Grup Alba a tot el territori de Lleida. De fet aquest any han gairebé doblat el número de casals passant dels 19 de l'any passat als 33 d'aquest any ampliant també el servei a noves comarques com el Segrià o la Conca de Barberà gràcies al boca orella i a la demandes que arriben des de les ampes de les Escoles o els ajuntaments.

A banda dels casals que duraran encara durant tot el mes d'agost en algunes poblacions, Quàlia també ha realitzat quatre torns de colònies a la casa que gestionen a la Vall de Boí i cinc camps de treball dirigits a joves de Catalunya i també d'arreu d'Espanya. 

Per poder donar resposta a l'oferta de lleure d'aquest estiu Quàlia ha contractat 154 joves del territori, la majoria amb titulacions de lleure i s'han realitzat diverses formacions a mida per garantir la qualitat del servei i sobretot una línia conjunta acorde als valors i la missió del projecte de Quàlia. Entre aquests valors destaca la inclusió de les persones i infants amb discapacitat i el seu dret a accedir a un lleure de qualitat. Aquest any han atès 39 infants amb especials dificultats en els diferents casals oferint resposta també a unes famílies que sovint es troben amb massa barreres socials i econòmiques. Per segon any, Quàlia també contribueix a un projecte solidari. Aquest any ha destinat 3.000 euros a la compra dels clauers del projecte "la casa dels xuklis" que s'han donat a tots els infants del casalet.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article